Povestea dramatică de viață a Sofiei Vicoveanca. Crescută fără tatăl ei, închis în lagăr, artista a fost „vândută” de mama sa

Sofia Vicoveanca are o poveste de viață impresionantă. Artista a trăit mai multe traume de-a lungul vieții.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Drama Sofiei Vicoveanca
Sofia Vicoveanca, cântăreață de muzică populară

Artista de muzică populară, Sofia Vicoveanca a avut o copilărie grea. Ea a povestit în repetate rânduri care au fost cele mai grele momente prin care a trecut. Perioada din copilărie a lăsat-o cu traume mari. Tatăl ei, Gheorghe, a fost luat prizonier de către sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică, când artista avea doar doi ani. Bărbat a stat închis în lagăr, iar ea și mama ei au fost nevoite să plece în coloana de refugiați.


In articol:

„Când m-am născut, tata era concentrat în armata română, iar mama, Veronica, se ocupa singură de gospodărie. Pe atunci, aveam o situaţie relativ bună, părinţii mei dispunând, pe lângă pământ, de vaci şi cai, de un magazin de mărunţişuri, în care se vindeau diverse produse, cum ar fi sarea sau chibriturile. Dar această situaţie n-a durat prea mult. O dată cu înaintarea frontului spre Bucovina, am plecat cu mama în coloana de refugiaţi. Nu împlinisem doi ani”, a povestit pentru Libertatea Sofia Vicoveanca.

Drama Sofiei Vicoveanca
Sofia Vicoveanca, interpretă de muzică populară

Vedeta a mărturisit că a avut o copilărie plină de lipsuri, însă cel mai mult a durut-o să nu știe nimic despre soarta tatălui său. Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nici o veste despre el mulţi ani. Prin sat, oamenii îi spuneau mamei ”refugiata” sau ”văduva”. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!”, a mai povestit artista, arată Cancan.

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Sofia Vicoveanca a fost „vândută” de mamă

Artista a dezvăluit că mama sa a vândut-o, la sfatul unei prietene. Sofia a povestit cât de greu i-a fost să accepte dispariția tatălui ei.

„Am fost vândută, părinții mei au mai avut 2 băieți care au murit. O femeie a sfătuit-o pe mama să mă vândă. Primeam pachete… conserve, biscuiți, nu știam dacă tatăl mai trăiește. Îmi dădea mama pe zi un cubuleț de ciocolată. Îl luam și fugeam și mă ascundeam, stăteam ore în șir cu limba pe acea bucățică de ciocolată”, a povestit artista, arată BZI.

Drama Sofiei Vicoveanca
Drama Sofiei Vicoveanca

 

SURSE: Cancan, BZI, Libertatea.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Didi Bulimar, imagine horror! E vânătă toată și nasul e în pansament

Bizar! Marius Tucă și-a băgat câinele în izolare, de frica COVID-19! Jurnalistul, infectat cu noul coronavirus, s-a temut să nu-și ucidă animalul de companie

Horoscop Maria Sârbu. Ce ne aduc ultimele trei luni din an. Cum resimt zodiile relațiile în pandemie: între vindecare și traumă

FOTO: Copil bătut de tatăl vitreg în Satu Mare. A ajuns la spital în perfuzii

Barron Trump, fiul președintelui SUA, a fost testat pozitiv la coronavirus. Mesajul emoționant al Primei Doamne: „Toți trei am trecut prin asta”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies