Povestea fabuloasa a ieseanului care a descoperit 600 de monede de aur! S-a laudat pe Facebook si s-a trezit cu politistii la usa!

Un tanar medic din Iasi ar putea avea probleme mari dupa ce a descoperit o adevarata comoara intr-un sit arhelogic din zona Breazu.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereMedicul iesean, laudandu-se cu o casca de soldat german din al doilea razboi mondialMedicul Armand Iustinian Enache in varsta de 28 de ani este un impatimit cautator de comori. De-a lungul timpului el si-a achizitionat mai multe detectoare de metale iar in timpul liber mergea in zonele unde se spune ca ar fi fost ingropate comori si cauta.

Cu cateva zile in urma, ieseanul a crezut ca Dumnezeu i-a pus mana in cap cand, in urma unor sapaturi, a descoperit o oala cu 600 de monede de aur din secolele XVII. Greseala lui a fost ca la un moment dat a inceput sa se laude pe Facebook cu descoperirea sa. Politistii i-au ascultat apoi telefoanele, iar ieri au descins in locuinta acestuia, de unde i-au confiscat comoara.fara descriereBarbatul isi cumparase mai multe detectoare de metal

„Au fost ridicate monedele din aur şi argint. Vor fi expertizate, şi la fel vor fi luate şi analize din solul aflat pe vasul medieval. Este vorba despre o­biecte de patrimoniu, care trebuiau să fie declarate în primele trei zile de la găsirea acestora, lucru care nu a fost făcut. Obiec­tele şi monedele vor fi expertizate pentru a fi datate şi ulterior va trebui mers la faţa locului, unde au fost găsite. În acest sens, vor fi luate probe de sol de pe vas şi din locul unde spune persoana respectivă că a făcut desco­perirea“, au precizat surse din ca­drul anchetei, de la nivelul IGPR”, au declarat surse din ancheta pentru Ziarul de Iasi.

Medicul iesean risca acum dosar penal pentru ca nu a declarat descoperirea dar si pentru faptul ca a sapat in cona unui sit arheologic, lucru interzis prin lege. Daca preda monedele, ieseanul s-ar fi ales cu o recompensa care valoreaza 15-20% din valoarea descoperirii.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate