Povestea fizicianului român care a inventat senzorul de la smartwatch! A rămas corigent la fizică pentru că era mai inteligent decât profesorul

Dispozitivul optic cu care sunt dotate smartwatch-urile și care măsoară tensiunea și pulsul cardiac este inventat de un fizician român: Cristian Presură.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Oricine are un smartwatch știe că pe spatele acestuia se aprinde o luminiță verde atunci când aparatul îți măsoară tensiunea și pulsul cardiac. Ei bine, acesta este inventat de la zero de un fizician român, Cristian Presură, care în prezent lucrează la centrul de cercetare de la Eindhoven a gigantului Philips. Presură are la activ nenumărate premii și brevete de invenții și a ajuns celebru datorită filmuleâelor prin care explică fenomenele fizice pe înțelesul omului obișnuit.

Cristian Presură are 47 de ani și a fost corigent la fizică, în liceu. Nu pentru că nu știa materia ci pentru că era cam obraznic cu profesorul.

fara descriere

Citeste si: Stephen Hawking a murit

Citeste si: A murit presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad

Citeste si: Profetiile lui Nostradamus pentru 2018. Interpretari inspaimantatoare. Cate se vor adeveri?

”Îl confruntam direct, făcând demonstrații alternative la tablă sau punându-i întrebări din afara manualului. El îmi dădea note de 1 și 2 pentru atitudinea mea ”arogantă”, iar eu învățam pentru teză să trec anul. Cu toate astea m-a lăsat corigent de două ori, fără să rămân repetent. La ultima teză a dat o problemă imposibil de rezolvat în timpul alocat prin metoda standard, special pentru mine, chiar dacă au avut de suferit toți colegii. Am luat nota 5 la teză și nu puteam intra în bacalaureat deoarece nu-mi ieșea media! Diriginta mea, doamna Maroara Dobrinescu, a discutat teza cu ceilalți profesori de fizică și a avut o surpriză: ca printr-o minune, eu rezolvasem problema corect, printr-o metodă alternativă. Profesorul a fost forțat să-mi ridice nota, iar eu am putut intra în Bacalaureat. Toată povestea asta m-a făcut să trec pe lângă fizică și să ajung la Facultatea de Electrotehnică. Abia mai târziu am urmat și cursurile Facultății de Fizică”, a povestit Presură pentru Adevărul

Citește continuarea pe stirilekanald.ro!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate