Povestea impresionantă a celor cinci frați care învață de pe un singur telefon! Își fac temele la lumina lanternei și folosesc dispozitivul pe rând: "Să fim şi noi oameni normali!"

Cazul impresionant al fraților din județul Vaslui care învață de pe un singur telefon.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Cazul impresionant al fraților din județul Vaslui care învață de pe un singur telefon.

Cinci frați din localitatea Plopoasa, județul Vaslui, fac tot posibilul să țină pasul cu școala online. Ei sunt nevoiți să împartă un singur telefon și zilnic merg la un vecin, care stă la o distanță de 1,5 kilometri, pentru a-și putea încărca dispozitivul. 

Cazul impresionant al fraților care învață de pe același telefon


In articol:

Caz impresionant! Familia Rotaru este o familie modestă, care locuiește la marginea satului Plopoasa, județul Vaslui, însă se pare că nici la momentul actual nu a reușit să își racordeze locuința la rețeaua de energie electrică. Casa în care stau este în construcție, iar cu banii puși deoparte pentru terminarea ei, părinții celor 5 elevi au preferat să le cumpere un telefon mobil, pentru a se prezenta la școala online. 

Cazul impresionant al fraților care învață de pe același telefon
Fetița care învață la lumina telefonului/ Sursa foto StiriEst

“Dacă întârziem și se lasă seara, avem o lanternă cu baterii, o pun pe birou şi fiecare stă, pe rând, la birou şi facem lecții împreună. Mai avem o baterie externă, dar se duce repede. Îi ajut cât pot, pentru că vreau ce e mai bun pentru ei. Muncim, avem animale, nu cumpărăm mâncare. Dar nu avem banii necesari pentru a ne racorda la rețeaua electrică! Şcoala e pe primul loc, copiii mei vor ajunge oameni mari!”, a spus Roxana Rotaru, mama copiilor.

Citeste si: Lavinia Pârva a vorbit deschis despre divorţ! Ştefan Bănică a aflat din presă - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Totodată, pentru a avea bateria încărcată la dispozitiviul folosit pentru orele online, aceștia trebuie să meragă 1,5 kilometri până la un vecin, unde își pot conecta telefonul la o priză. De asemenea, telefonul este folosit pe rând, câteva ore fiecare, atât cât reușește să țină bateria. Cei cinci frați se tot gândesc la momentul în care se vor întoarce la școală.

"Să fim şi noi oameni normali!"

Rebeca este extrem de afectată de faptul că mulți colegii râd de ea pentru că nu are posibilitatea necesară să își desfășoare activitatea în mediul online. 

Cazul impresionant al fraților care învață de pe același telefon
Casa în care stau cei cinci frați și părinții lor

“Unii copii râd de mine, că nu am telefon, că nu intru online mereu, că nu am frigider sau televizor, dar ei nu știu situația mea. Eu nu spun cum e viața noastră! Profesorii mă înțeleg, eu îi anunț când se termină bateria, le scriu în privat și ies de la ore. Învăț din carte!”, mai spune fetiţa.

Tot ce își dorește este să nu mai fugă la vecinul lor și să aibă lumină, la fel ca toate persoanele pe care le cunoaște.

"Ştiţi ce mi-aş dori eu?! Mult de tot?! Să am lumină, să învăţ ca și ceilalţi, să nu mai fug la vecinul să încarc telefonul, să nu mai stăm cu grija că se descarcă repede, să fim şi noi oameni normali!", a spus Rebeca.

Frații speră că la un moment dat toate aceste probleme se vor rezolva și că vor putea merge la școală.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată care este motivul pentru care Raluca vrea să divorțeze cât mai repede de Pepe!

ALERTĂ maximă granița României. Ungurii se revoltă! Vor bloca totul

S-a aflat adevăratul câștigător de la Ferma 2020! Nu este Augustin Viziru. Detalii incendiare

Povestea fotografiei cu bebelușul care încerca să îi scoată masca unui medic! "Am fost surprinşi de gestul bebeluşului..."

Imagini uluitoare cu Mihaela Rădulescu, de pe vremea când avea 30 de kilograme în plus! Cum arată cunoscuta vedetă de televiziune: "O grasă nefericită..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies