Povestea incredibila a omului care si-a pierdut sotia si doi copii intr-un accident de avion! L-a omorat pe controlorul de trafic care gresise fatal! Vitaly a facut doar doi ani de inchisoare si acum e erou si ministru in tara lui!

Drama lui Vitaly Kaloyev a socat intreaga planeta, situatiile limita pe care le-a traversat un om simplu intr-un interval scurt de timp fiind desprinse parca dintr-un film horror.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriereSi astazi, Vitaly petrece ore in sir, zilnic, la mormantul celor disparutiPovestea in sine incepe pe 1 iulie 2002, cand un avion apartinand Bashkirian Airlines se ciocneste in spatiul aerian elvetian cu un avion DHL, in timp ce efectua o cursa Moscova – Barcelona si transporta 45 de copii rusi plecati intr-o excursie in Spania. In accident au murit 71 de oameni, iar ancheta l-a scos vinovat pe elvetianul Peter Nielsen, controlor de trafic aerian, care ar fi gresit fatal proiectia planurilor de zbor ale celor doua avioane. fara descriereImagine aeriana dupa catastrofa aviatica in care Vitaly si-a pierdut familiaLa aproape doi ani distanta, pe 24 februarie 2004, Vitaly Kaloyev (57 de ani astazi), un rus din republica Osetia de Nord care-si pierduse in accident sotia, Svetlana, si doi copii, Konstantin (10 ani) si Diana (4 ani), a batut la usa casei lui Nielsen, din Kloten (Elvetia).

Dupa ce petrecuse luni in sir la mormantul familiei disparute si total nemultumit de incercarile de musamalizare a incidentului venite din partea guvernului elvetian, Kaloyev a decis ca se va razbuna crunt, asa ca l-a abordat direct pe “ucigasul” familei sale.

“I-am aratat lui Nielsen pozele cu familia mea si l-am intrebat cum s-ar simti daca toata familia lui ar fi inchisa in sicrie. El s-a enervat, a zis ceva si m-a lovit peste mana, apoi nu mai stiu ce s-a intamplat, pentru ca eu voiam doar ca el sa-si ceara scuze!”. De fapt, in fata usii, Kaloyev il injunghiase de cateva ori pe Nielsen, care a murit in bratele sotiei si ale celor trei copii, care au asistat ingroziti la scena!fara descrierePeter Nielsen, controlorul de trafic care a fost ucis de VitalyIn toamna lui 2005, Kaloyev a fost judecat si condamnat la 8 ani de inchisoare, dar doi ani mai tarziu, pe 8 noiembrie 2007, a fost eliberat din detentie, apararea obtinand aceasta victorie uriasa pe considerentul ca starea sa psihica precara n-a fost luata in calcul de catre prima instanta. fara descriereVitaly si fetita lui, DianaLa revenirea in Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord, Kaloyev a fost primit ca un erou, fiind instalat inca de pe aeroport drept ministru adjunct al constructiilor! In ciuda trecerii anilor, Kaloyev nu regreta crima comisa.

La comemorarea de 10 ani a tragediei, anul trecut, a fost retinut la cererea autoritatilor elvetiene, care intentionau sa recupereze de la el 157.000 de franci, suma cheltuita de guvern cu Vitaly in perioada de detentie a acestuia! Kaloyev nu a platit nimic, iar la interventia guvernului rus a ajuns acasa, unde petrece si astazi cel putin cateva luni pe an in cimitir, alaturi de cei care au fost candva familia sa.  fara descriere
fara descriere

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate