Povestea interlopului român care a ajuns director la două publicații naționale! Dezvăluirile unui general de poliție

Cel mai mare interlop de după căderea comunismului nu a fost nici Nuțu Cămătaru și nici Fane Spoitoru.

Gigi Boieru
Autor: Radu Constantin

In articol:

Gigi Boieru este porecla sub care era cunoscut, la mijlocul anilor ’90, cel mai puternic lider al lumii interlope din România.

Considerat ca adevăratul șef al lui Fane Spoitoru, Gheorghe Constantinescu a ajuns să aibă legături peste tot, de la poliție la miniștri și judecători.

Gigi Boieru cumpărase vila liderului comunist Ion Gheorghe Maurer

Generalul Ion Pitulescu, fost șef al Poliției Române, a povestit în cartea sa, ”Al 3-lea război mondial. Crima organizată” că în 1996, Boieru ajunsese director economic la două publicații importante din România și că averea lui în acel moment era comparabilă cu a unui milionar în euro de astăzi.  

”Prestigiul acestui Constantinescu Gheorghe, în vârstă de 45 de ani, a depășit de mult granițele tagmei țigănești, fiind considerat unul din ”capii lumii interlope” din România, cunoscut ca o persoană foarte bogată, motiv pentru care i se mai spune ”Gigi Boieru” sau ”Gigi Bogatu”.

Acesta deține în comuna Snagov, un teren pe maul lacului, unde a construit nu mai puțin de 11 vile, compuse fiecare din ele din parter și etaj iar în comuna Chiajna deține un teren de 98.000

metri pătrați, unde și-a amenajat un depozit de mărfuri.(...)

Mai deține câteva imobile importante în București mobilate cu piese vechi, cu bunuri, obiecte și tablouri de valoare, susceptibile de a face parte din patrimoniul național. Între vilele pe care le posedă se numără și cea în care a locuit cunoscutul om de stat Ion Gheorghe Maurer, pe care a pus stăpânire cu ajutorul unor documente fictive, contrafăcute grație unor funcționari corupți din domeniul justiției și notariatului”, a povestit Generalul Pitulescu în cartea sa.

Generalul Pitulescu: ”La percheziție, a sunat doi înalți funcționari”

”Individ dotat cu o inteligență nativă, prezentabil, descurcăreț, cu maniere acceptabile, a reușit să se facă cunoscut până în mediile polițienești și guvernamentale cele mai înalte, relațiile stabilite permițându-i să se lanseze în afaceri legale și ilegale de mare anvergură.(...)

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 10 februarie 2023. Ce sărbătoare este vineri? Cruce neagră în calendarul creștin-ortodox!- stirilekanald.ro

Citeste si: Don Corleone de România nu a fost Fane Spoitoru și nici Nuțu Cămătaru! Cine a fost Gigi Boeru, omul care avea o aripă din magazinul Unirea, pe vremea comuniștilor?

În aceste sens este demn de relatat faptul petrecut cu ocazia percheziției domiciliare și reținerii sale, moment în care, pentru a impresiona echipa de polițiști, a sunat, prin telefonul mobil, doi înalți funcționari ai Guvernului.(...)

Gigi Boieru

Gigi Boieru era unul dintre cei mai bogați români

Dar comedia a început abia după arestarea acestuia. Complete de judecată s-au întrecut în punerea sa în libertate, echipe de medici s-au folosit de diverse diagnostice pentru a justifica imposibilitatea tratării în rețeaua penitenciară și deci nesuportarea regimului de detenție în penitenciar, cadre corupte i-au pus la dispoziție inclusiv telefon mobil pentru a lua legătura cu exteriorul în scopul coruperii martorilor, înspăimântarea victimelor și distrugerea unor probe.(...)

Avea ”la mână” polițiști, judecători, bancheri și medici

În completarea datelor care ilustrează influența și puterea lui Gigi Boieru, mai sunt de menționat următoarele:

Citeste si: „A vrut pui pe banii mei și tot eu am plătit, și tot eu i-am crescut și am avut grijă de ei zi și noapte.” Ce a dezvăluit Oana Roman despre fostul său partener, Marius Elisei- kfetele.ro

Citeste si: Moment stanjenitor pentru iubita lui Pique cand a intrat intr-un panou publicitar!- radioimpuls.ro

- Prin forța banului și prin contribuțiile făcute fie sub forma unor sponsorizări fie a plății directe, Gigi Boieru ajunsese director economic la două mari publicații, fiind trecut la loc de frunte în caseta cu personalul celor două, un cotidian și un săptămânal. În afara celor două publicații pe care le avea la dispoziție, prin puterea de decizie, avea, de asemeni, influență, tot prin intermediul unor ”sponsorizări”, și asupra altor ziare, pe care le-a folosit în scop propriu pentru a obține unele informații, pentru a publica atacuri împotriva adversarilor sau pentru a împiedica apariția unor comentarii nefavorabile lui sau acoliților săi

Citeste si: Fane Spoitoru nu a fost niciodata un sef al interlopilor! Un general de politie dezvaluie numele omului care il controla pe Titisor!

- Se bucura de o foarte mare influență la unele bănci renumite, cele mai năstrușnie învârteli fiind făcute prin Bankcoop, conducerea acestei societăți fiindu-i foarte apropiată și îndatorată”, a mai arătat Pitulescu în volumul ”Al 3-lea război mondial. Crima Organizată”.

Paradoxul face ca Gigi Boieru să moară tot în închisoare, în 2016, după ce fusese condamnat pentru fraudă și șantaj. El încercase să preia cu acte false o insulă de pe lacul Fundeni însă a fost descoperit de autorități și condamnat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Spovedania lui Fane Spoitoru! Singurul interviu in care interlopul a vorbit despre cum a fost haituit, impuscat si taiat de politisti si dusmani! Vezi cum l-a salvat Nicu...

Ce a aflat Codin Maticiuc despre Anamaria Prodan și frații Cămătaru? A pus mâna imediat pe telefon, să-i confirme și Nuțu! "Cum adică...?"

Don Corleone de România nu a fost Fane Spoitoru și nici Nuțu Cămătaru! Cine a fost Gigi Boeru, omul care avea o aripă din magazinul Unirea, pe vremea comuniștilor?

„Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

Un profesor de atletism de la un club sportiv din București a fost arestat pentru că a agresat sexual o elevă

„Îmi doresc copilul, indiferent că noi suntem împreună sau nu.” Ramona Olaru, declarații despre sarcină, la scurt timp după ce a anunțat că este o femeie singură

Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies