Povestea primului copil conceput in vitro! Louise Joy împlinește azi 41 de ani

Astăzi se împlinesc 41 de ani de la nașterea primului copil conceput prin fertiilizare in vitro.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Astăzi este sărbătoarea mondială a fertilizării in vitro: 25 iulie 1978, ziua în care s-a născut primul copil prin fecundare artificială, procedură realizată de doi oameni de știință englezi: dr. Patrick Steptoe (1913 – 1988) și biologul Robert Edwards (1925 – 2013). 

fara descriere

În toamna anului 1977, Lesley Brown, cetățean al Marii Britanii, a devenit parte a unui experiment, după ce a aflat că nu poate avea copii pe cale naturală din cauza unei obstrucții a trompelor uterine. Experimentul fusese “pus la cale” de cei doi oameni de știință și viza reproducerea asistată sau găsirea unui nou procedeu prin care infertilitatea să poată fi tratată în cele mai multe cazuri. Procedura gândită de cei doi a avut loc, iar la data de 25 iulie 1978, ora 23.47, se năștea prima fetiță a cuplului Lesley și John Brown, în greutate de 2,608 kg, căreia părinții i-au dat numele de Louise Joy.

fara descriere

Prin aceeași procedură, după câțiva ani, Lesley și John Brown au mai avut o fetiță, consiserată a fi al 40-lea rezultat al unei proceduri identice. Ulterior, procedura a primit numele “fertilizare in vitro” și a devenit o metodă uzuală de tratare a infertilității în cuplu. Nașterea fără complicații a primului copil conceput în laborator, la Oldham General Hospital, a făcut istorie în lumea medicinii mondiale.

Citeste si: O femeie a decis să fie mamă surogat pentru o familie din China! Ce a adus pe lume, și medicii au fost șocați

Citeste si: Mesajul Ioanei Ginghină care confirmă despărțirea de Alexandru Papadopol: "De aproximativ un an..."

Citeste si: Cât de frumoasă este graviduţa Diana Dumitrescu! Uite cum s-a îmbrăcat la un eveniment monden! FOTO EXCLUSIV!

După succesul primei nașteri, cei doi oameni de știință au fondat, la Cambridge, Bourne Hall Clinic, prima clinică de fertilizare in vitro din lume. Dealtfel, biologul Robert Edwards a și primit, în 2010, Premiul Nobel, premiu care nu a putut ajunge și la dr. Patrick Steptoe, întrucât nu se acordă postum.

fara descriere

În fiecare an, la 25 iulie, Clinica Fertilia sărbătorește, cu respect și recunoștință, prima naștere, la nivel mondial, prin procedura de fertilizare in vitro.

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate