kanald.ro
Stiri
Prajitura desteapta cu cacao! Incearca o reteta simpla, dar delicioasa
novalue
Ingrediente:
110 gr. unt
600 ml. lapte
120 gr. făină
45 gr. cacao
4 ouă
150 gr. zahăr
30 ml. cafea espresso (opţional)
zahăr praf şi fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară şi se lasă deoparte să se răcească. Laptele se încălzeşte şi se lasă deoparte într-un bol se amestecă făina şi pudra de cacao. Albuşurile se bat spumă tare. Gălbenuşurile se mixează bine cu zahărul până când devin cremă; se adaugă untul topit, cafeaua espresso (atenţie să nu fie foarte fierbinte!), făina amestecată cu pudra de cacao şi laptele călduţ; se mixează la viteză mică. In compoziţia obţinută se adaugă treptat albuşurile bătute spumă. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă de dimensiuni 28 x 20 cm) şi se pune la cuptor pentru aprox. 50 minute la foc mediu
prăjitura se taie abia după ce s-a răcit foarte bine
Prăjitura s-a separat foarte frumos: două straturi de pişcot subţire umplute cu o cremă densă de cacao (ca şi o budincă de cicolată puţin mai tare). Vă recomand să o încercaţi, chiar este o prăjitură deşteaptă!, scrie stilulmeudeviata.ro.