Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş este un desert tradițional unguresc. Aceasta are o baza de foi, însă, cu toate astea, nu vei munci prea tare la ele, deoarece se dau simultan la cuptor.

Distribuie pe:

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru foi


In articol:

1 pliculeț drojdie uscată
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g margarină (un pachet)
2 ouă
750 g făină 000

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru umplutură

600 g gem de caise
350 g nuca macinata
120 g zahar

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru glazură

200 g ciocolată neagră
4 linguri lapte
6 linguri ulei

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş - Mod de preparare

Laptele căldut se combină cu drojdia și o lingură de zahăr, apoi se pun deoparte.

Într-un vas separat, se combină făina cu restul de zahăr, ouale și margarina. Compoziția se frământă bine și apoi se adaugă maiaua. Frământarea se continuă pentru 10-12 minute, până obții un aluat fin, adăugând făină pe parcurs, dacă mai simți necesar la mână.

Separat, se combină ingredientele pentru umplutură: gemul, nuca și zahărul. Aceastea se amestecă până ce se obține o pastă omogenă. Apoi, se unge o tigaie cu margarină și se împarte aluatul în 4 părți egale.

Se întinde o foaie cat mai subțire, dar nu încât să se rupă. Aceasta se transferă în tava rulând-o pe făcălet și apoi se întinde o treime din umplutura pe deasupra.

Citeste si: Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute

Apoi se întinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura și tot așa, până când rezultă 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutură. Se lipesc capetele foilor între ele și se înteapa foaia de sus cu o furculița în câteva locuri.

Prajitura Doboș se lasă la crescut acoperită cu un prosop de bucătărie, timp de o ora, apoi se bagă la cuptor timp de 35 de minute la 170 grade, sau până când se rumenește bine.

Prajitura Doboș se întoarce cu susul în jos, folosind o a doua tavă și las-o puțin să se răcească. Prăjitura se glazurează topind ciocolata cu uleiul și laptele. Prajitura Doboș se lasă la rece, apoi se porționează și se servește.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate