Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş este un desert tradițional unguresc. Aceasta are o baza de foi, însă, cu toate astea, nu vei munci prea tare la ele, deoarece se dau simultan la cuptor.

Distribuie pe:

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru foi


In articol:

1 pliculeț drojdie uscată
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g margarină (un pachet)
2 ouă
750 g făină 000

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru umplutură

600 g gem de caise
350 g nuca macinata
120 g zahar

Prăjitura Doboş - Ingrediente pentru glazură

200 g ciocolată neagră
4 linguri lapte
6 linguri ulei

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş - Mod de preparare

Laptele căldut se combină cu drojdia și o lingură de zahăr, apoi se pun deoparte.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Într-un vas separat, se combină făina cu restul de zahăr, ouale și margarina. Compoziția se frământă bine și apoi se adaugă maiaua. Frământarea se continuă pentru 10-12 minute, până obții un aluat fin, adăugând făină pe parcurs, dacă mai simți necesar la mână.

Separat, se combină ingredientele pentru umplutură: gemul, nuca și zahărul. Aceastea se amestecă până ce se obține o pastă omogenă. Apoi, se unge o tigaie cu margarină și se împarte aluatul în 4 părți egale.

Se întinde o foaie cat mai subțire, dar nu încât să se rupă. Aceasta se transferă în tava rulând-o pe făcălet și apoi se întinde o treime din umplutura pe deasupra.

Citeste si: Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute

Apoi se întinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura și tot așa, până când rezultă 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutură. Se lipesc capetele foilor între ele și se înteapa foaia de sus cu o furculița în câteva locuri.

Prajitura Doboș se lasă la crescut acoperită cu un prosop de bucătărie, timp de o ora, apoi se bagă la cuptor timp de 35 de minute la 170 grade, sau până când se rumenește bine.

Prajitura Doboș se întoarce cu susul în jos, folosind o a doua tavă și las-o puțin să se răcească. Prăjitura se glazurează topind ciocolata cu uleiul și laptele. Prajitura Doboș se lasă la rece, apoi se porționează și se servește.

Galerie foto 
Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies