Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş este un desert tradițional unguresc. Aceasta are o baza de foi, însă, cu toate astea, nu vei munci prea tare la ele, deoarece se dau simultan la cuptor.

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Autor: Raluca Ionita

In articol:

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş- Ingrediente pentru foi

1 pliculeț drojdie uscată
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g margarină (un pachet)
2 ouă
750 g făină 000

Prăjitura Doboş- Ingrediente pentru umplutură

600 g gem de caise
350 g nuca macinata
120 g zahar

Prăjitura Doboş- Ingrediente pentru glazură

200 g ciocolată neagră
4 linguri lapte
6 linguri ulei

Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Prăjitura Doboş- Mod de preparare

Laptele căldut se combină cu drojdia și o lingură de zahăr, apoi se pun deoparte.

Citeste si: Reacția mamei Geta la vederea fiicei sale în rochie de mireasă. Momentele emoționante prin care a trecut Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Într-un vas separat, se combină făina cu restul de zahăr, ouale și margarina.

Compoziția se frământă bine și apoi se adaugă maiaua. Frământarea se continuă pentru 10-12 minute, până obții un aluat fin, adăugând făină pe parcurs, dacă mai simți necesar la mână.

Separat, se combină ingredientele pentru umplutură: gemul, nuca și zahărul. Aceastea se amestecă până ce se obține o pastă omogenă. Apoi, se unge o tigaie cu margarină și se împarte aluatul în 4 părți egale.

Se întinde o foaie cat mai subțire, dar nu încât să se rupă. Aceasta se transferă în tava rulând-o pe făcălet și apoi se întinde o treime din umplutura pe deasupra.

Citeste si: Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Rețeta delicioasă pentru începători: gata în 6 minute, din 6 ingrediente

Citeste si: Dovleac. Cum îl cureți în mai puțin de 10 minute

Apoi se întinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura și tot așa, până când rezultă 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutură. Se lipesc capetele foilor între ele și se înteapa foaia de sus cu o furculița în câteva locuri.

Prajitura Doboș se lasă la crescut acoperită cu un prosop de bucătărie, timp de o ora, apoi se bagă la cuptor timp de 35 de minute la 170 grade, sau până când se rumenește bine.

Prajitura Doboș se întoarce cu susul în jos, folosind o a doua tavă și las-o puțin să se răcească. Prăjitura se glazurează topind ciocolata cu uleiul și laptele. Prajitura Doboș se lasă la rece, apoi se porționează și se servește.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Vicecampionul olimpic la scrimă, Florin Zalomir, descoperit fără suflare în propria locuință! Bărbatul a fost găsit împușcat în cap

Tragedie în județul Bihor! Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de trăsnet, în timp ce culegea ciuperci în pădurea Lunca

Un bărbat a murit pe loc, după ce o stâncă a lovit mașina în care se afla, pe Defileul Jiului. Victima s-a stins sub ochii familiei

Gata cu problemele pentru 8 zodii. Scorpionii se vor bucura de câștiguri semnificative

Asta este Noua Ordine Mondială! Informația cumplită despre GERMANIA a venit chiar acum

Cine este Sebastian Crăciunescu. Bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp

Război total în politică. Simion și Șoșoacă, făcutți de rușine de Codrin Ștefănescu

Doliu în sportul românesc! Un fost campion a fost găsit împușcat în cap, la Otopeni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies