PRĂJITURI PENTRU REVELION 2021. Rețete simple și delicioase cu care să îți surprinzi prietenii de Anul Nou

Rețete de prăjituri pentru Revelion. Ce desert poți pune pe masă la cumpăna dintre ani.

Rețete de prăjituri pentru Revelion
Autor: Elena Popescu

In articol:

Rețete de prăjituri pentru Revelion.

Deserturi simple și delicioase cu care să îți surprinzi prietenii de Anul Nou.

De pe masa de Revelion nu trebuie să își lipsească prăjiturile delicioase făcute în casă. Așa că îți recomandăm câteva rețete de prăjituri delicioase pe care le poți prepara pentru seara de Revelion.

Rețete de prăjituri pentru Revelion
Rețete de prăjituri pentru Revelion[Sursa foto: PixaBay]

Rețete de prăjituri pentru Revelion- Tort diplomat

Ingrediente:

3 ouă
4 pliculețe de gelatină
400 g de pișcoturi
500 ml frișcă
200 g zahăr
fructe: ananas, kiwi, struguri
sucul de la conserva de ananas
esență vanilie

Mod de preparare:

Sucul din cutia cu ananas se amestecă cu gelatina. Se desparte albușul de gălbenușul ouălor, albușul se bate cu 100 g de zahăr până se obține o spumă ca de bezea, iar gălbenușul  se freacă cu cantitatea de zahăr   rămasă și se pune la bain marie împreună cu gelatina hidratată în sucul de ananas,

timp de 8 minute.

După cele 8 minute, compoziția omogenă se așează într-un vas cu apă rece, după care se adaugă într-un vas mare alături de fructele tocate, frișca, albușurile bătute și esența de vanilie. Toată compoziția obținută de varsă într-o tavă și se așează uniform, iar mai apoi se acoperă cu pișcoturi. Tortul se lasă la frigider 24h, după care se răstoarnă ca mămăliga și se ornează.

Baza tortului trebuie să fie formată din pișcoturi.

Citeste si: Idei pentru REVELION 2021. Ce pot face românii în noaptea de ANUL NOU, pentru a se simți la fel ca în anii precedenți

Rețete de prăjituri pentru Revelion
Rețete de prăjituri pentru Revelion[Sursa foto: PixaBay]

Rețete de prăjituri pentru Revelion- Cheesecake cu căpșuni 

Ingrediente:

300 gr cremă de brânză;
300 gr căpșune proaspete;
300 ml smântână pentru frișcă;
200 gr biscuiți cu ovăz;
100 gr zahăr pudră;
100 gr unt 80% grăsime

Mod de preparare:

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Pune biscuiții într-un blender sau într-o pungă și pasează-i cu ajutorul unui sucitor. Separat, într-un vas, pune untul la topit și ulterior toarnă-l peste biscuiți și amestecă pentru a încorpora cât mai bine totul. Toarnă totul într-o formă de copt cu pereți detașabili pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt și presează totul foarte bine.

Dă tava la cuptor la foc potrivit, 170 – 180 de grade C, pentru 10-15 minute, după care scoate și lasă să se răcească. Într-un vas separat, amestecă cu ajutorul unui mixer crema de brânză, semințele de la păstaia de vanilie și zahărul pudră. Separat, într-un alt vas, bate spuma de frișcă și când este tare încorporeaz-o cu amestecul din crema de brânză.

Toarnă tot amestecul peste blatul rece, uniformizează cu o paletă și deasupra presară feliile proaspete de căpșuni. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.

Rețete de prăjituri pentru Revelion- Prăjitura Fanta

Ingrediente pentru blat:

5 oua;
150 grame de faina;
200 grame de zahar;
40 ml de ulei;
40 ml cacao;
Un praf de sare;
O lingurita de esenta de portocale.

Ingrediente pentru crema:

O jumatate de kilogram de branza de vaci 
250 grame de mascarpone;
100 grame de unt;
150 grame de zahar pudra;
50 grame de zahar vanilinat;
50 grame de cacao;
O lingurita de esenta de vanilie.

Ingrediente pentru jeleu:

Un litru de suc de portocale
100 grame de zahar;
100 grame de amidon de porumb.

Mod de preparare blat:

Incepi prin a pregati blatul. Pui cele cinci oua intr-un vas, adaugi zaharul, sarea si mixezi foarte bine totul, in general cam pana cand observi ca ouale si-au triplat volumul;
Dupa ce compozitia si-a triplat volumul adaugi si cele 50 de grame de cacao si mixezi din nou totul, de data asta avand grija ca mixerul sa fie setat la o viteza mai mica;
Dupa ce ai mixat totul, incorporezi restul ingredientelor manual;
Adaugi uleiul, o lingurita de esenta de portocale, amesteci usor cu o lingura de lemn, dupa care incepi sa incorporezi si faina;
Torni compozitia intr-o tava, nivelezi bine si dai totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute;
Scoti blatul de la cuptor, il lasi la racit si te ocupi de pasul urmator.

Mod de preparare jeleu:

Pui sucul de portocale intr-o cratita;
Adaugi amidonul de porumb, amesteci cu un tel, dupa care pui si zaharul;
Pui cratita pe foc si amesteci continuu, pana cand observi ca se ingroasa compozitia;
Iei cratita de pe foc, o acoperi cu o folie de plastic si lasi la temperatura camerei;
Pasul urmator e sa te ocupi de crema.

Mod de preparare crema:

Pui untul intr-un bol mai mare;
Adaugi zaharul pudra si zaharul vanilinat;
Mixezi foarte bine totul pana cand untul arata ca o crema;
Adaugi branza de vaci, esenta de vanilie si mixezi din nou totul;
Adaugi si branza mascarpone (pe care ai tinut-o, in prealabil, la frigider si mixezi din nou, dar nu prea mult pentru ca risti sa se taie compozitia.

Cum asamblezi prajitura:

Pui blatul intr-o tava cu pereti detasabili;
Intinzi peste el crema de branza;
Nivelezi crema foarte bine;
Pui deasupra jeleul de portocale, dupa ce l-ai amestecat in prealabil cu o lingura;
Lasi totul la frigider sase ore sau, daca e posibil, peste noapte;
Feliezi prajitura si gata.

Citeste si: SUPERSTIȚII DE ANUL NOU. Culorile norocoase pe care trebuie să le porți de REVELION 2021. Ce pățești dacă te îmbraci în galben

Rețete de prăjituri pentru Revelion
Rețete de prăjituri pentru Revelion[Sursa foto: PixaBay]

Rețete de prăjituri pentru Revelion- Chec cu portocale

Ingrediente:

200g de margarina
4 oua
1 pahar de zahăr (170g)
1,5 pahare de făină (250g)
1/2 pahar de amidon(100g)
2 linguri de praf de copt
Coaja rasă de la o portocală
Sucul de la jumătate de portocală
1 pachet de zahăr vanilat (16g)
1 lingură zahăr pudră
Zeamă de portocală

Mod de preparare:

Amestecați margarina, zahărul și zahărul vanilat până la omogenizare. Adăugați apoi ouăle, unul câte unul, continuând să amestecați.
Adăugați faină și praful de copt și amestecați.
Dați în clocot zeama de portocală cu apă fiartă și adăugați și coaja de portocală. Stoarceți sucul din jumătate de portocală și adăugați-o în aluat.
Turnați aluatul în forma unsă, peste care ați presărat firimituri de pâine sau pesmet. Dați la cuptor pentru 50 de minute.
Descoraţi cu zahăr pudră și coajă de portocală glasată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

HOROSCOP REVELION 2021, 31 DECEMBRIE. Ce previziuni fac astrele pentru noaptea dintre ani: O zodie este cerută în căsătorie

AMENZI DE REVELION 2021. Autoritățile sunt în alertă în noaptea dintre ani

REVELION 2021, în fața televizorului. Ce au pregătit cele mai urmărite programe TV din România pentru noaptea de ANUL NOU

Horoscop Zilnic Marți 18 Mai 2021: Berbecii vor avea parte de foarte multe provocări, Leii au ceva probleme în relația cu partenerul

Calendar Ortodox 17 mai 2021. Cei mai mari sfinți ocrotitori ai familiei

Nu mai folosi acest tip de ulei pentru prăjit! Îți face mâncarea toxică! Mulți români fac această greșeală. Ce ulei este cel mai bun pentru prăjit și salate

VIDEO EXCLUSIV/Lidia Buble nu mai suportă să stea în casă. S-a mutat la o terasă!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies