Prajituri usoare si sanatoase pentru ce merg perfect cu o cafea! Andreea Raicu iti da reteta ce e gata in 10 minute

Andreea Raicu duce un stil de viata sanatos si are grija de fiecare data sa gateasca numai cu alimente sanatoase.

Distribuie pe:

fara descriereEa le-a impartasit fanilor un desert delicios, simplu de preparat care nu ingrasa.

"Iata o idee de prajituri usoare si delicioase care nici nu-ti pun in pericol sanatatea. Zaharul este inlocuit cu sirop de artar, iar uleiul vegetal cu ulei de cocos. Prajiturelele se fac cat ai clipi! Daca vrei sa incerci reteta in weekend, poti prepara rapid compozitia de cum te trezesti, ca sa le ai gata pentru cafeaua mai tarzie decat in zilele lucratoare. Ce-ti ia timp este ora in care prajiturele ar trebui sa stea la frigider. In rest, se coc in mai putin de 10 minute. Mie imi plac pentru ca, pe langa faptul ca se fac repede, sunt si sanatoase. In loc de zahar se foloseste sirop de artar, au in compozitie nuci si ciocolata neagra. Poti inlocui chiar si jumatate din faina alba cu faina integrala, iar uleiul vegetal, cu ulei de cocos" a scris Andreea pe blog.

Ingrediente (20-22 de prajiturele):

130 de grame de faina

60 de grame de fulgi de ovaz

1/4 lingurita de sare

1/8 lingurita de bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita de praf de copt

3 linguri de nuci taiate

3 linguri de fulgi de cocos

40 de grame de fulgi de ciocolata neagra

50 de grame de ulei vegetal

70 de grame de sirop de artar

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade si unge o tava cu putin ulei vegetal. Da-o departe.
Mananca desertul la micul dejun ca sa-ti mentii silueta!

Intr-un bol mare, combina toate ingredientele uscate: faina, fulgii de ovaz, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, nucile, fulgii de cocos si pe cei de ciocolata. Separat, amesteca bine uleiul vegetal (poti folosi si ulei de cocos) si siropul de artar. Combina cele doua compozitii si incorporeaza-le bine pana cand se formeaza un aluat omogen.

Inveleste aluatul in folie protectoare si pune-l la frigider cel putin o ora. Dupa ce s-a racit bine, scoate-l din frigider si fa din el prajiturele rotunde pe care le poti forma, simplu, cu degetele.

Asaza-le in tava si coace-le 7-8 minute. Desi prajiturelele pot parea putin necoapte cand le scoti din cuptor, se vor intari de indata ce se racesc. Lasa-le sa se raceasca 10 minute inainte de la scoate din tava.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate