Pregătirea unui platou festiv: 3 idei de antreuri

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Urmează să organizezi o masă festivă în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un platou plin cu antreuri delicioase? Pe lângă clasicele mezeluri și brânzeturi, poți încerca niște preparate mai sofisticate, care vor fi cu siguranță pe placul invitaților tăi. Așa că îți venim în ajutor cu recomandări de antreuri pe care le poți pregăti rapid, pentru o masa alături de cei dragi.

Citeste si: Cum se caramelizează ceapa, morcovii, conopida sau nuca

Ruladă cu cașcaval la cuptor

Rețeta de ruladă cu cașcaval este una foarte gustoasă și ușor de preparat, fiind ideală pentru platourile de Sărbători. Blatul ruladei este dintr-un pandișpan sărat, simplu de realizat, dar și foarte pufos. Iar cașcavalul este cel care oferă o textură cremoasă întregii rulade.

Ingrediente:

-200 g făină;

-250 g cașcaval;

-50g susan;

-roșii uscate;

-1 legătură ceapă verde;

-6 ouă;

-300 ml lapte;

-pătrunjel;

-usturoi pudră;

-ierburi aromatice;

-70g unt topit;

-sare;

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: "Știam că am murit. Eram separat de trupul meu". Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima- stirileprotv.ro

-piper.

Mod de preparare

Pentru început, ar trebui să pregătești aluatul pentru blat. Într-un bol mai mare amestecă făina cu gălbenușurile de ou, laptele, untul topit și sarea, până când obții un aluat ca de clătite. Adaugă pătrunjelul mărunțit, ierburile aromatice, usturoiul pudră, sarea și piperul. La final, adaugă albușurile bătute spumă, care vor ajuta pandișpanul să crească pufos. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și susan.

După ce ai nivelat aluatul, pune tava la cuptor, la 180 de grade C, pentru 20 de minute. După ce aluatul s-a răcit, poate fi acoperit de cașcavalul dat pe răzătoare, roșiile uscate și ceapa verde tocată mărunt. Dacă vrei ca rulada ta să fie cât mai delicioasă, îți recomandăm un cașcaval românesc, pentru că nimic nu se compară cu gustul cașcavalului de Ibănești. După ce aluatul s-a răcit, îl poți rula ușor, cu întreaga umplutură. Pune apoi rulada înapoi în tavă și mai bag-o pentru încă 10 minute la cuptor. La final, aceasta poate fi tăiată în felii și poate fi servită.

Roșii umplute cu ton și couscous

Dacă vrei un antreu delicios și fresh pentru o cină în familie, poți încerca rețeta de roșii umplute cu ton si coucous, sănătoasă și rapid de pregătit. În plus, este ideală pentru perioada verii, atunci nu vrei să petreci foarte multe ore în bucătărie, pentru a găti mâncăruri complicate.

Citeste si: Retețe de înghețată de casă, perfecte pentru zilele toride

Ingrediente

-roșii;

-2 conserve de ton;

-couscous fiert;

-3 castraveți;

-suc de lămâie;

-1 lingură de capere;

-2-3 linguri de ulei de măsline;

-1 legătură de ceapă verde;

-1 ardei copt;

-pătrunjel;

-sare;

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

-piper.

Cum se prepară

Pentru această rețetă ar fi ideal să alegi niște roșii mari și zemoase, pe care să le cureți în mijloc, astfel încât să le poți umple cu ton, couscous și legume. Pe lângă legumele recomandate în rețetă, poți alege și alte variante, cum ar fi porumb, măsline sau cubulețe de dovlecel/sfeclă. De asemenea, poți adăuga și brânză telemea sau feta, pentru un plus de savoare.

Brioșe cu porumb și brânză

Brioșele cu porumb și telemea sunt un antreu ideal pentru mesele festive, dar și pentru micul dejun, pentru că sunt o gustare sățioasă și foarte delicioasă.

Ingrediente

-200 g făină;

-200 g brânză telemea;

-100 g smântână;

-50 g unt topit;

-2 ouă;

-pătrunjel;

-1 conservă de porumb;

-sare;

-2 lingurițe de praf de copt.

Cum se prepară

Amestecă făina cu brânza telemea, praful de copt și sarea. Amestecă ingredientele și apoi adaugă laptele, smântâna, ouăle și untul topit. După ce ai amestecat totul foarte bine, pune pătrunjelul și porumbul dulce. Toarnă aluatul în formele de brioșe tapetate cu făină. Lasă brioșele la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade C. 

Așadar, dacă vrei să-ți surprinzi familia sau prietenii cu o serie de preparate inedite, poți încerca oricare dintre rețetele de mai sus. Acestea sunt ușor de pregătit, nu necesită foarte multe ingrediente, iar rezultatele sunt delicioase.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

10 reţete de Paşte 2022 pentru vegetarieni. Vezi ce poţi să găteşti fără carne pentru masa de Paşte

Salata boeuf pentru sarbatorile de iarna. Cum să faci salată boeuf, acasă

Cesur Durak, cea mai bună rețetă care te scapă de constipație! Ce trebuie să știți?

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies