
In articol:
- Ruladă cu cașcaval la cuptor
- Ingrediente:
- Mod de preparare
- Roșii umplute cu ton și couscous
- Ingrediente
- Cum se prepară
- Brioșe cu porumb și brânză
- Ingrediente
- Cum se prepară
Urmează să organizezi o masă festivă în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un platou plin cu antreuri delicioase? Pe lângă clasicele mezeluri și brânzeturi, poți încerca niște preparate mai sofisticate, care vor fi cu siguranță pe placul invitaților tăi. Așa că îți venim în ajutor cu recomandări de antreuri pe care le poți pregăti rapid, pentru o masa alături de cei dragi.
Citeste si: Cum se caramelizează ceapa, morcovii, conopida sau nuca
Ruladă cu cașcaval la cuptor
Rețeta de ruladă cu cașcaval este una foarte gustoasă și ușor de preparat, fiind ideală pentru platourile de Sărbători. Blatul ruladei este dintr-un pandișpan sărat, simplu de realizat, dar și foarte pufos. Iar cașcavalul este cel care oferă o textură cremoasă întregii rulade.
Ingrediente:
-200 g făină;
-250 g cașcaval;
-50g susan;
-roșii uscate;
-1 legătură ceapă verde;
-6 ouă;
-300 ml lapte;
-pătrunjel;
-usturoi pudră;
-ierburi aromatice;
-70g unt topit;
-sare;
-piper.
Mod de preparare
Pentru început, ar trebui să pregătești aluatul pentru blat. Într-un bol mai mare amestecă făina cu gălbenușurile de ou, laptele, untul topit și sarea, până când obții un aluat ca de clătite. Adaugă pătrunjelul mărunțit, ierburile aromatice, usturoiul pudră, sarea și piperul. La final, adaugă albușurile bătute spumă, care vor ajuta pandișpanul să crească pufos. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și susan.
Roșii umplute cu ton și couscous
Dacă vrei un antreu delicios și fresh pentru o cină în familie, poți încerca rețeta de roșii umplute cu ton si coucous, sănătoasă și rapid de pregătit. În plus, este ideală pentru perioada verii, atunci nu vrei să petreci foarte multe ore în bucătărie, pentru a găti mâncăruri complicate.
Citeste si: Retețe de înghețată de casă, perfecte pentru zilele toride
Ingrediente
-roșii;
-2 conserve de ton;
-couscous fiert;
-3 castraveți;
-suc de lămâie;
-1 lingură de capere;
-2-3 linguri de ulei de măsline;
-1 legătură de ceapă verde;
-1 ardei copt;
-pătrunjel;
-sare;
-piper.
Cum se prepară
Pentru această rețetă ar fi ideal să alegi niște roșii mari și zemoase, pe care să le cureți în mijloc, astfel încât să le poți umple cu ton, couscous și legume. Pe lângă legumele recomandate în rețetă, poți alege și alte variante, cum ar fi porumb, măsline sau cubulețe de dovlecel/sfeclă. De asemenea, poți adăuga și brânză telemea sau feta, pentru un plus de savoare.
Brioșe cu porumb și brânză
Brioșele cu porumb și telemea sunt un antreu ideal pentru mesele festive, dar și pentru micul dejun, pentru că sunt o gustare sățioasă și foarte delicioasă.
Ingrediente
-200 g făină;
-200 g brânză telemea;
-100 g smântână;
-50 g unt topit;
-2 ouă;
-pătrunjel;
-1 conservă de porumb;
-sare;
-2 lingurițe de praf de copt.
Cum se prepară
Amestecă făina cu brânza telemea, praful de copt și sarea. Amestecă ingredientele și apoi adaugă laptele, smântâna, ouăle și untul topit. După ce ai amestecat totul foarte bine, pune pătrunjelul și porumbul dulce. Toarnă aluatul în formele de brioșe tapetate cu făină. Lasă brioșele la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade C.
Așadar, dacă vrei să-ți surprinzi familia sau prietenii cu o serie de preparate inedite, poți încerca oricare dintre rețetele de mai sus. Acestea sunt ușor de pregătit, nu necesită foarte multe ingrediente, iar rezultatele sunt delicioase.