Premieră în România! Marcel Vela a făcut anunțul: Se înființează Poliția Animalelor!

Autoritățile pot acționa fără un mandat atunci când un animal este torturat.

Distribuie pe:

Autor: C.C.


In articol:

Se înființează Poliția Animalelor!
Se înființează Poliția Animalelor![Sursa foto: Facebook]

Marcel Vela a anunțat, marți, proiectul Ordonanței de Urgență prin care este pusă în dezbatere publică înființarea Poliției Animalelor. Ministrul de Interne a prezentat proiectul înființării Poliției Animalelor. Principalele prevederi ale proiectul spun că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, dar și că polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

 „Acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”, este prevăzut în proiect.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Prima reacție din partea tatălui, după ce doi frățiori au murit după ce au mâncat struguri: „Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau”

Citeste si: Sfatul Zilei, 25 august 2020! Atenție mare dacă faci parte din zodia Capricorn! Trebuie să iei o decizie importantă în această zi!

Citeste si: Imagini șocante în București! Mascați, atacați cu un topor de către un bărbat beat. Oamenii legii au fost răniți în timp ce încercau să salveze rudele agresorului

Animalele maltratate, cazate în adăposturi

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române. Proiectul de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și mai prevede că vor fi transferați, fără examen sau concurs, angajați de la ANSVSA în noua structură.

Ce se înțelege prin situația de pericol pentru animale:

 1. a) rănirea sau schingiuirea animalelor;
 2. b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
 3. c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
 4. d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
 5. e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.
  Se înființează Poliția Animalelor!
  Se înființează Poliția Animalelor![Sursa foto: Facebook]

Astfel, polițiștii pot interveni dacă vor constata existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:

 1. a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
 2. b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2) sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
 3. c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
 4. d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
 5. e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

În cazurile în care nu se poate interveni la timp pentru salvarea animalelor, se prevede că „în situația în care este necesară curmarea suferințelor fizice inutile ale animalului rănit, serviciile publice, prin medici veterinari, efectuează eutanasia acestuia la fața locului”.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

De sambata, de la 22:00, noi editii ale show-ului “Bravo, ai stil! Celebrities”, la Kanal D! “Oldies but goldies”, o tema generoasa, ce va pune la incercare priceperea in...

Misha, siluetă de invidiat! Cum se menține în formă fosta soție a lui Connect-R?

Sora lui Culiță Sterp intră în politică! Geta vrea să schimbe lucrurile care merg prost în comună: ”Am fost întotdeauna...”

Interpreta de muzică populară a trecut prin momente teribile, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19: "Nu puteam să fac nimic..."

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies