Premierul Australiei îl expediază pe Djokovic acasă în caz că „fentează legea”! „Dacă dovezile pentru derogare sunt insuficiente, se va întoarce acasă cu primul avion.”

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, i-a cerut lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenisul masculine, să explice cu documente de ce e nevaccinat, altfel nu va putea juca la Australian Open.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Liderul clasamentului ATP nu a spus niciodată motivul pentru care a refuzat să se vaccineze, însă este cunoscută preferința lui pentru tratamente cât mai puțin invazive. Djokovic pretinde că are o derogare medicală care i-ar permite să concureze la primul Grand Slam al anului fără vaccin.

Premierul Australiei: „Așteptăm să ne furnizeze dovezi care să justifice.”

Premierul Australiei îl expediază pe Djokovic acasă în caz că „fentează legea”

Novak Djokovic cu al nouălea trofeu Australian Open

[Sursa foto: Facebook: Novak Djokovic]

O ordonanță de guvern dată de statul Victoria, unde va începe Australian Open pe 17 ianuarie, presupune ca toți jucătorii, membrii staff-ului și oficialii care vor pătrunde în Melbourne Park trebuie să fie vaccinați cu schema completă, în caz că nu pot dovedi că sunt exceptați de la imunizarea obligatorie.

Când Djokovic a anunțat pe rețelele sociale că își va putea apăra titlul cucerit anul trecut la Melbourne, după luni de speculații, toată lumea a fost luată prin surprindere. Nimeni nu știe exact cum a primit Djokovic această derogare pentru a participa la turneu.

„Aşteptăm prezentarea sa şi să ne furnizeze dovezi care să justifice”, a declarat Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă oricine altcineva şi se va întoarce acasă cu primul avion. Nu va exista nicio regulă specială pentru Novak Djokovic.”

Citeste si: Novak Djokovic ar putea să nu participe la Australian Open. Ce se întâmplă cu jucătorii nevaccinați?

Directorul Australian Open: „Îl încurajez să vorbească comunității despre asta.”

Premierul Australiei îl expediază pe Djokovic acasă în caz că „fentează legea”

Djokovic sărbătorește cu echipa lui

[Sursa foto: Facebook: Novak Djokovic]

26 de oameni implicați în Australian Open au aplicat pentru o derogare de la vaccinare și, conform spuselor directorului turneului, Craig Tiley, doar 5 au primit una.

Numele, vârstele și naționalitățile aplicanților rămân anonime și cazurile lor au fost analizate de două comisii separate de experți.

„Ar fi cu siguranţă util dacă Novak ar explica în ce condiţii a solicitat şi a obţinut o scutire”, consideră Tiley, care este și Președintele Federației Australiene de Tenis.

„Aplicația și procesul sunt complet legitime”, a mai adăugat organizatorul turneului.

Citeste si: Simona Halep vorbește deschis înainte de Australian Open: „M-am gândit că sunt aproape de final, dar(...) simt că mai am câțiva ani de jucat.”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies