Premierul Florin Cîțu, concediat și umilit de o bancă românească, în urmă cu 10 ani! ”I-au mutat biroul lângă toaletă, să-l determine să plece”! EXCLUSIV

Premierul Florin Cîțu a fost concediat de o bancă importantă din România în urmă cu un deceniu. PNL-istul a acuzat la vremea respectivă că a fost umilit înainte să fie dat afară.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Florin Cîțu a cerut despăgubiri de un milion de euro băncii care l-a concediat în 2011, în plină criză economică.

La vremea respectivă, Cîțu era considerat un adevărat superstar al lumii bancare, cu zeci de declarații în presă în calitate de economist-șef. Cîțu avea însă și un salariu pe măsură, și se pare că acest lucru a fost unul dintre argumentele pentru care șefii lui au decis să renunțe la serviciile lui.

Florin Cîțu, ”restructurat” deși era apreciat de șefi

”Am fost înştiinţat ieri că sunt concediat. Nu ştiu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acţionez banca în judecată şi sper să câştig", spunea Florin Cîțu în 2011. Episodul celebru din 2008 la care se referea actualul premier era, în fapt, un atac speculativ asupra monedei naționale în urma căruia au crescut mult dobânzile la creditele în lei, iar rezerva națională a BNR a scăzut cu un miliard de euro într-o singură lună.

A fost suspectată o înțelegere între trezorieri ai mai multor bănci în privința dobânzilor, lucru interzis prin lege. Consiliul Concurenței nu a găsit însă suficiente dovezi și a închis cazul în 2013.

Citeste si: Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA! Dezvăluirea care aruncă totul în aer: A fost căutat de investigatori privați pentru o datorie de mii de dolari

Deși Florin Cîțu a declarat că a fost concediat abuziv, Mișu Negrițoiu, șeful de atunci al băncii, a explicat că în

cazul lui a fost vorba de o restructurare a postului. "Este o problemă internă a băncii a restructurat poziţia pe care o deţinea Florin Cîţu. Avem trei departamente în Trezorerie care, în prezent, sunt conduse de şefa de Commercial Banking, Mihaela Bîtu", a spus Mișu Negrițoiu în 2011.

Florin Cîțu s-a ținut de cuvânt și a dat banca în judecată, fiind asistat de Ion Dragne, prodecanul Baroului București.

În proces, cele două părți au pus cărțile pe masă iar informațiile din dosar vă sunt acum prezentate în excusivitate de WOWbiz.ro.

Florin Cîțu a cerut daune de 1.000.000 de euro pentru ”tratament degradant”!

Florin Cîțu a spus judecătorilor că decizia de concediere ar avea legătură cu salariul lui prea mare și că s-a încercat cu orice preț demiterea lui. Actualul premier a mărturisit că s-a simțit umilit de conducerea băncii, prin mutarea biroului său într-un loc izolat, în apropierea toaletei.

Citeste si: A murit. Angela Similea în doliu...- bzi.ro

Florin Cîțu
Florin Cîțu, pe vremea când era tânăr și rebel

Banca: ”Aspira la un alt post, pentru care nu îndeplinea condițiile”

În replică, reprezentanții băncii au susținut că Florin Cîțu a refuzat orice negociere cu aceștia, pentru că își dorea o ”a treia poziție” în companie, pentru care însă nu avea calificarea necesară.

Florin Cîțu
Florin Cîțu a fost subalternul lui Mișu Negrițoiu

”Intimata, prin avocat, solicită respingerea acțiunii, iar în susținere arată că desființarea contractului de muncă a fost determinată de refuzul contestatorului de a accepta posturile oferite, neavând în vedere calitățile sale profesionale, care, dimpotrivă, au fost apreciate de intimata, care a încercat menținerea acestuia în structura băncii și prin acele invitații la conciliere. Prin măsura dispusă, intimata a avut în vedere evitarea greșelilor din trecut, precum și eficientizarea și optimizarea activității băncii, care este obligată să performeze. Mai arată că funcțiile oferite îi lăsau posibilitatea contestatorului să evolueze în carieră, însă acesta nu a acceptat pentru că aspira la ocuparea celui de-al treilea post, pentru care însă nu îndeplinea condițiile cerute”, a arătat avocatul băncii.

În final, judecătorii au dat dreptate băncii, considerând că acuzațiile lui Florin Cîțu nu sunt întemeiate.

Citeste si: Florin Cîțu, gafă de proporții! A încercat să-i ia fața lui Klaus Iohannis! Premierul a fost oprit de agenții de la protocol

Interesant este că Florin Cîțu nu și-a mai găsit de lucru în bancă, după episodul din 2011. El a rămas analist economic și consultant pentru diverse companii private, inclusiv din domeniul bancar. În 2016, când a ajuns senator, Cîțu și-a trecut în declarația de avere pentru anul anterior doar un contract pe 4.500 de euro și în rest venituri din chirii, în valoare de 100.000 de euro.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu, declarații de presă despre incidentul din SUA. Premierul nu are de gând să își dea demisia: „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

Familia premierului Florin Cîțu l-a executat silit pe fostul primar din Voineasa! Tatăl liderului PNL e de 15 ani în conflict cu autoritățile locale din cauza unei moșteniri!...

Florin Cîțu a făcut închisoare în SUA! Dezvăluirile momentului: „Am făcut o greşeală acum 20 de ani”

8 zodii primesc o veste bună de mâine

BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Anamaria Prodan e în șoc! Reghecampf a rupt tăcerea, în sfârșit. „Va veni un moment când...”

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies