Premierul rus Mihail Mișustin, infectat cu coronavirus. Cine îl va înlocui

Premierul rus, Mihail Mişustin, a anunţat că a fost contaminat cu coronavirus, potrivit televizunii locale, scrie AFP, citat de News.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Premierul rus Mihail Mișustin, infectat cu coronavirus

Mişustin a anunţat că este infectat în timpul unei videoconferinţe cu preşedintele Vladimir Putin, au anunţat agenţiile de stat din Rusia, scrie The Guardian. 

Nu este clar cât de gravă este starea de sănătate a acestuia, deşi una dintre agenţii a precizat că a avut temperatură de 39 de grade. 

Mişustin a fost desemnat să conducă operaţiunile de combatere a noului coronavirus, Rusia înregistrând peste 100.000 de cazuri până joi. Vice-premierul Andrei Belusov îi va prelua atribuţiile, a subliniat premierul. 

Citeste si: Boris Johnson, veste rea pentru britanici: „Regatul Unit a depăşit vârful epidemiei de coronavirus”

Citeste si: De ce a lipsit Bianca de la Puterea dragostei? Livian a spus adevărul: „Nu poate să aibă încredere în...”

Citeste si: Puterea dragostei 1 mai: Bătaie în casa fetelor! Ligi și Berna, scandal din cauza lui Philip

"Dragă Vladimir Vladimirovici, am aflat că în urma testelor pentru depistarea coronavirusului, am fost depistat pozitiv. Prin urmare, mă voi izola aşa cum au decis medicii. Este necesar să fac acest lucru pentru a-mi proteja colegii", i-ar fi spus Mişustin lui Putin în timpul discuţiei. 

Puţin a avut mai multe videoconferinţe cu membri Guvernului de la reşedinţa sa de la Novo-Ogaryovo. Nu a fost văzut alături de reprezentanţi ai Executivului în ultimele săptămâni.

Rusia a înregistrat până în prezent 106.498 de cazuri de contaminare cu Covid-19 şi 1.073 de decese.

Mihail Mişustin este un premier necunoscut publicului 

În data de 16 ianuarie, deputaţii ruşi l-au confirmat joi pe Mihail Mişustin în postul de premier, la o zi după numirea sa surpriză de către Vladimir Putin, în vederea impulsionării unor ”schimbări” în Rusia, relatează AFP.

Numirea-surpriză a lui Mişustin, aflat în poziția de şef al Fiscului rus, a intervenit după demisia nu mai puţin surprinzătoare a premierului Dmitri Medvedev, în urma unei serii de anunţuri cu privire la reforme instituţionale vrute de Vladimir Putin.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate