Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat în plină zi! A fost transportat de urgență la spital. Primele imagini de la tentativa de asasinare

Evenimente

Premierul Slovaciei, Robert Fico, împușcat în plină zi! A fost transportat de urgență la spital. Primele imagini de la tentativa de asasinare

Robert Fico, premierului Slovaciei, a fost împușcat în piept și abdomen, înainte să participe la o ședință.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în urmă cu puțin timp, în orașul Handlova, acolo unde avea loc o ședință pentru guvern. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

Premierul Slovaciei, împușcat în plină zi

În urmă cu câteva ore, Robert Fico a ajuns la un centru cultural din Handlova pentru a participa la o ședință de guvern. Potrivit Digi24, martorii care au fost de față au dezvăluit că premierul a mers să salute câteva persoane care îl așteptau, moment în care s-au auzit mai multe focuri de armă.Premierul

pro-rus al Slovaciei a căzut apoi la pământ, iar salvatorii au intervenit cât de repede au putut.

Conform primelor informații, acesta a fost lovit de cel puțin două gloanțe, mai precis, un glonț în zona pieptului și unul în zona abdomenului. 

Citește și: Caz halucinant la un spital din Capitală! O femeie de 73 de ani s-a stins din viață, după ce a fost operată la stomac. Medicul care a efectuat intervenția a uitat o compresă în abdomenul bătrânei

Premierul este în stare gravă și urmează să fie transportat cu elicopterul orașul Banska Bystrica, în apropierea locului în care a fost împușcat. Se pare că cel care a încercat să-l linșeze pe premier este un slovac, din orașul Levice. Polițiștii încearcă acum să afle care a fost motivul atacului. Ministerul de Interne a confirmat că este vorba de o tentativă de asasinat.

Președinta Slovaciei a transmis un mesaj public

La scurt timp după ce Robert Fico a fost împușcat și transportat la spital, președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a transmis un mesaj public și a condamnat atacul împotriva premierului.

„Sunt șocată. Îi doresc lui Roberto Fico multă putere în acest moment critic pentru a se însănătoși”, a spus ea, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Ce notă a primit Radu Drăgușin de la presa engleză după prestația din partida cu Manchester City. ”Cea mai bună apariție a sa la Tottenham”

Și Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a transmis un mesaj public, la scurt timp după ce a aflat veștile.

„Am fost profund șocat de atacul atroce împotriva prietenului meu, prim-ministrul Robert Fico. Ne rugăm pentru sănătatea lui și pentru recuperare rapidă! Dumnezeu să-l binecuvânteze pe el și țara lui!”, a transmis Viktor Orban.