Preot ca acesta n-ai mai vazut! Are cadelnita electronica si usi la altar care se deschid cu telecomanda

Un preot din Salaj vrea ca biserica in care slujeste sa tina pasul cu tehnologia.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descrierePreotul Dan Dragan are cadelnita electronica si usi la altar care se deschid cu telecomandaUsile altarului din Catedrala Ortodoxa din Jibou, Salaj se deschid si se inchid de la telecomanda, cu ajutorul unor senzori. Sistemul a fost "inaugurat" şi sfintit chiar inaintea Craciunului de episcopul Salajului.

“Minunea” a fost pusa la punct de un liceean din Jibou, care a lucrat la sistem mai bine de un an. El a explicat, pentru Digi24 TV, cum functioneaza usa. "Poate fi actionat atat de aceasta telecomanda mica, cat si de pe butoanele amplasate pe carcasa electronicii. Aici este un motor construit de la zero, proiectat pe calculator. Piesele sunt executate cu o imprimanta 3D, imprimanta mea", a explicat inventatorul Cristian Bodea.

Ideea a avut-o insa protopopul din Jibou, preotul Dan Dragan, care nu este la prima isprava de acest fel. In primavara, el a intrat in posesia unei cadelnite electronice.

Planurile preotului din Jibou nu se opresc aici. El viseaza acum la un panou electronic, unde persoanele cu deficiente de auz sa poata citi ceea ce se rosteste la slujba.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate