Preoții români țin slujbe pentru bolnavii cu coronavirus: „Datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii”

Preoții români se roagă pentru bolnavii infectați cu coronavirus, în timp ce specialiștii chinezi încearcă să găsească un remediu împotriva virusului care a băgat spaima în toată lumea.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Preotul unei biserici din Sibiu își cheamă enoriașii la slujbe speciale pentru oamenii care sunt infectați cu coronavirus.

Preoții români țin slujbe pentru bolnavii cu coronavirus: „Datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii”

Preotul Cătălin Dumitrean i-a chemat pe enoriași la slujbă, de miercuri timp de o săptămână, unde se va oficia Taina Sfântului Maslu, „pentru liniștea bolnavilor din întreaga lume”.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei s-a văzut cu fosta iubită?! Răspunsul concurentului

Citeste si: Olivia Steer susține că a găsit leacul împotriva coronavirusului. Se poate prepara acasă, din câteva ingrediente

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Dr. Mihai Craiu: De ce se protejează medicii cu ochelari! Măștile nu sunt suficiente, virusul se poate transmite și prin ochi! Cum te protejezi eficient

„Timp de şapte zile, la biserica Spitalului de Boli Pulmonare, cu hramul Ioan, Rusu şi Nectarie, ne vom aduna creştinii pentru a ne putea ruga pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus care a pornit dintr-un continent îndepărtat, din China, dar inimile noastre fiind apropiate de fiecare om.

Aceasta este datoria creştinului, am socotit ca o datorie de conştiinţă şi morală, să fim în rugăciune unii pentru alţii; adică nu numai pentru cei de lângă noi, cei apropiaţi, cei din familiile noastre, doar pentru noi, depăşind astfel egoismul sufletesc în care stăm de multe ori.”, susţine preotul Cătălin Dumitrean, potrivit Mesagerul de Sibiu.

Preotul spune că se roagă la icoana vindecătoare de boli și necazuri și are mare încredere că rugăciunea colectivă va ajuta la remedierea problemei.

„După apariţia unui nou virus pe un continent îndepărtat, datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii. În acest sens vom pune la închinare Icoana primită de la Părintele Modest, care a aparţinut Pustnicului Ghervasie din Munţii Neamţului. Maica Domnului este cea care ne vindecă de boli şi necazuri!", spune preotul Cătălin Dumitrean, potrivit Digi 24.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubație, informează Digi 24.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Urmatorul articol
Citește și:

Infecție de coronavirus la Filarmonica Timișoara? Unul din artiști a fost internat cu febră în spital

Teroarea coronavirusului din China activează scandalul Legii vaccinării obligatorii! Politicienii vor să o adopte în procedură de urgență

Virusul ucigaș din China a ajuns și în România! În ce orașe au fost depistate primele cazuri de coronavirus

Delia, bagată la carantină din cauza virusului ucigaș! Artista se află în vacanță în Asia

Criminala de la metrou, ținută în celulă non-stop! Prin ce trece Magdalena Șerban în penitenciar

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies