LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, are probleme de sanatate! I-a recidivat cancerul

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a anunţat sâmbătă seara o nouă recidivă a cancerului de care suferă, necesitând "o nouă intervenţie chirurgicală" la Havana, unde urmează să plece duminică.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereChavez, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere începând din 1999, l-a desemnat pe vicepreşedintele Nicolas Maduro ca posibil succesor, solicitând venezuelenilor să voteze pentru acesta în cazul în care va fi declarat inapt pentru exercitarea funcţiei.

"Din cauza altor câtorva simptome, am decis împreună cu echipa medicală să procedăm la examene (...). Din nefericire, în acest bilanţ exhaustiv, a apărut prezenţa câtorva celule maligne recente", a declarat Chavez pentru un post de radioteleviziune.

"Este absolut indispensabil să fiu supus unei noi intervenţii chirurgicale, care este necesar să aibă loc în zilele următoare", a adăugat el. Medicii săi au preconizat că aceasta va avea loc la sfârşitul săptămânii, a dezvăluit preşedintele.

"Dacă se întâmplă ceva care să mă facă să fiu declarat inapt în vreun fel, Nicolas Maduro se află în situaţia de a asuma, aşa cum impune Constituţia, perioada" de interimat până la convocarea de noi alegeri. "Îl veţi alege pe Maduro preşedinte al Republicii, dacă veţi acţiona potrivit sentimentelor mele", a declarat Hugo Chavez.

După ce a fost reales la 7 octombrie, şeful statului s-a retras temporar din viaţa publică, din cauza problemelor de sănătate care au început cu un diagnostic de cancer, la jumătatea lui 2011, în urma căruia s-a declarat vindecat în două rânduri.

Hugo Chavez a plecat pe neaşteptate la Havana în noaptea de 27 noiembrie, pentru a fi supus unor şedinţe de "oxigenare hiperbară", al căror motiv nu a fost dezvăluit în mod oficial.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate