LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

Presupusa amanta a lui Serban Ionescu ar putea lua 20% din averea actorului! "In functie de mostenire, actorul ii poate lasa obiecte personale sau o casa"

Presupusa amanta a lui Serban Ionescu ar putea primi 20% din averea actorului, conform testamentului facut in urma cu aproape 3 luni, si daca Magda Catone nu face contestatie. Daca sotia se opune actului, succesiunea se poate bloca pentru 2 ani.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereUn avocat neutru in cazul Serban Ionescu a explicat ca testamentul defunctului poate fi atacat de sotie in cazul in care i se incalca dreptul la cota legala de mostenire.

„De principiu, Şerban poate lăsa un testament, însă şi Magda îl poate ataca. Primul motiv poate fi dacă i se încalcă ei şi/sau copilului dreptul la cota legală de moştenire. Apoi, cum testamentul a fost făcut în septembrie (cu două luni înainte de deces – n.r.), când Şerban era deja foarte bolnav, Magda poate contesta testamentul ca viciat, pe motiv că soţul ei n-a avut discernământ deplin. Oricare dintre aceste acţiuni ale Magdei ar bloca, practic, moştenirea pentru minimum doi ani, timp în care Carol (fiul de 16 ani al actorilor – n.r.) va face 18 ani”, a precizat specialistul consultat de „ring”.

Avocatul a mai spus cadaca Serban i-a dat imputernicire Irinei pe conturile lui bancare si aceasta a scos banii pe care i i-a lasat, acestia nu mai fac parte din mostenire.

„Legal nu sunt foarte multe variante. Nu poţi lăsa toate bunurile prin testament, iar dacă decizi asupra unui bun trebuie să demonstrezi in extenso, într-un proces separat, că l-ai dobândit exclusiv din banii tăi sau cu o contribuţie infimă a soţului/soţiei. Dacă Şerban era mai lucid, îi putea face Irinei act de vânzare-cumpărare asupra bunurilor proprii, achiziţionate exclusiv din banii lui (drepturi de autor, onorarii etc.). Banii din conturi intră şi ei în masa patrimonială, dar dacă Irina i-a retras înainte de decesul lui Şerban şi are împuternicire pe cont, atunci nu mai pot fi incluşi în moştenire”, a explicat avocatul.

Irina ar putea primi 20% din averea lui Serban, iar Carol va intra in posesia mostenirii lui in momentul in care va implini 18 ani. Pana atunci, mama lui sau unalt reprezentatn legal al copilului ii pot administra averea.

„Testamentul se face strict matematic. Până la majoratul lui Carol, Magda i-ar administra moştenirea. Lovitura poate fi încercarea de a numi ca reprezentant legal al copilului o altă persoană decât Magda. În funcţie de valoarea moştenirii, Şerban îi poate lăsa Irinei obiecte personale sau chiar o casă. Dacă patrimoniul e compus dintr-o vilă, nu i-o poate lăsa Irinei, pentru că vin ceilalţi moştenitori şi reclamă încălcarea rezervei testamentare legale. În linii mari, poţi să dispui cum vrei de aproximativ 20% din valoarea masei patrimoniale. Altfel, se lasă cu procese şi cu câştig de cauză pentru moştenitori”, a mai spus acesta.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate