Pretul aurului scade, dolarul creste

Preţul aurului de pe bursa din New York a coborât marţi la cel mai mic nivel din ultimele două luni, în contextul unui interes scăzut din partea investitorilor, după ce dolarul a câştigat teren în faţa principalilor competitori, relatează Bloomberg.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descrierePreţul aurului care va fi livrat în decembrie a scăzut cu peste 1,1% la 1.268,50 de dolari. Pe piaţa din Londra, preţul pentru livrare imediată a coborât la 1271,88 de dolari.

Cotaţiile dolarului în raport cu 10 monede principale au urcat la maximul ultimelor şapte luni, investitorii anticipând semnale pozitive despre industria prelucătoare în august. Economiştii estimează că indicele pentru industria prelucrătoare s-a menţinut luna trecută aproape de cel mai înalt nivel din Aprilie 2011.

"Preţul aurului a scăzut odată cu întărirea dolarului, iar rapoartele care vor fi publicate pe parcusul zilei de marţi sunt aşteptate să arate că economia SUA continuă să prospere, ceea ce va pune şi mai multă presiune pe aur", a declarat David Govett, şeful diviziei metale preţioase la Marex Spectron Group din Londra.

Preţul argintului cu livrare în decembrie a scăzut cu 1,2% la 19,25 de dolari pe uncie, în timp ce cotaţiile paladiumului au atins 884 de dolari pe uncie, în coborâre cu 2,8% de la 913 dolari pe uncie luni, cel mai mare preţ din ultimii 13 ani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate