
In articol:
- Prețuri de cinci ori mai mari la gaze din aprilie! Ce a anunțat Guvernul, după consultările cu patronatele și sindicatele
- Cum a evoluat prețul la gaze
Problema facturilor la gaze și energie electrică este una cât se poată de serioasă în România, în condițiile în care oamenii se sperie atunci când deschid plicurile primite prin poștă.
Se pare că din luna aprilie se anunță același trend, asta în contițiile în care guvernul, deși promite să găsească soluții, nu a venit cu nimic concret până în momentul de față. Primăvara va veni cu facturi extrem de mari la gaze, căci furnizorii vin cu oferte de prețuri și cu patru ori mai mari.
Prețuri de cinci ori mai mari la gaze din aprilie! Ce a anunțat Guvernul, după consultările cu patronatele și sindicatele
După mai multe ședințe și consultări care au durat ore în șir cu sindicatele și patronatele, reprezentanții Guvernului nu au reușit să găsească nicio soluție concretă pentru problemele românilor în ceea ce privește factruile la gaze. Autoritățile competente nu au venit nici până în momentul de față cu o lege care să împiedice o explozie de prețuri iminentă. î
Guvernul condus de Nicolae Ciucă a dat doar asigurări că se va găsi o soluție pentru perioada de după 1 aprilie, însă liderii coaliției par să nu ajungă la un consens prea curând.
În tot acest timp, consumatorii sunt cei care suferă. Ofertele primite de la furnizorii de gaze sunt pur și simplu exorbitante.Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
De pildă, pentru perioada imediat următoare după 15 aprilie, un client din Brașov a primit de la un furnizor o ofertă cu un tarif la gaze de 0,69 lei pe kwh, adică de cinci ori mai mare față de acum un an.
Cum a evoluat prețul la gaze
Consumatorii casnici au scos anual mai mulți bani din buzunare pentru plata facturilor la gaze, iar evoluția prețului în decursul ultimilor ani nu este deloc de neglijat, ba chiar putem afirma că scumpirile sunt uriașe.
O analiză a Asociației pentru Energie Inteligentă arată exact cum a crescut prețul mediu la la gazele naturale pentru populațieâ. Astfel că, dacă în 2019 prețul mediu pe Mwh era de 138 lei, în 2020 a ajuns la 134 de lei, iar în 2021 a crescut la 190 de lei.