Prima decizie luată de Florin Cîțu ca ministru interimar al Finanțelor: ”Am semnat calendarul”. Alexandru Nazare trage un semnal de alarmă

Alexandru Nazare a fost demis din funcția de ministru al Finanțelor! Florin Cîțu i-a luat locul pentru moment!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Premierul României, Florin Cîţu, a preluat, astăzi, conducerea interimară a Ministerului Finanţelor după ce Alexandru Nazare a fost demis. Cîțu a anunțat care a fost prima decizie pe care a luat-o ca ministru interimar al Finanțelor, după ce ministrul demis a avertizat că modul în care este întocmita rectificarea bugetară "poate antrena consecinţe economice şi politice importante, prin modificarea parametrilor angajaţi de Romania în relaţie cu Comisia

Europeană".

Citeste si: Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost revocat din funcție. Cine i-ar putea lua locul?

Prim-ministrul a tranmis măsurile ce vizează rectificarea bugetară: „Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea Ordonanței cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”.

Alexandru Nazare trage un semnal de alarmă după ce a fost demis din funcție

Alexandru Nazare a publicat un mesaj pe Facebook, prin care a prezentat date privind finanţele României, după ce premierul Florin Cîţu a decis să-l remanieze din funcţia de ministru al Finanțelor.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„În analiza execuţiei la luna mai, transmisă premierului, evidenţiam un necesar de 13 miliarde lei pe partea de cheltuieli.

Aceste cheltuieli trebuie obligatoriu acoperite până la sfârşitul anului, din care cel mai mare cuantum vizează domeniul sănătaţii. Veniturile sunt în creştere cu 23% faţa de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă, indiferent de cât de optimist este scenariul economic, creşterea veniturilor nu egalează acest necesar de cheltuieli.

Citeste si: Clujul, cea mai rapidă creștere economică din Europa! Specialiștii de la Banca Mondială explică fenomenul

În respectiva analiza atrăgeam atenţia că este imperativ să facem economii, iar eventuale alocări pentru proiecte noi pot determina o creştere a deficitului asumat. Din suma vehiculată de 12 miliarde, care ar rămâne neutilizată la luna iunie, trebuie ţinut cont de faptul că 7 miliarde lei sunt fonduri europene. Aceasta suma nu poate fi considerată sub nici o formă economisită, dacă vrem să ajungem la prognoza de absorbţie pentru 2021.

Alexandru Nazare
Alexandru Nazare[Sursa foto: Facebook]

În acest sens, este evident şi o formă de respect faţă de primari să facem bine calculele, înainte să discutam despre o sumă sau alta destinată programelor de investiţii, de altfel atât de necesare. Rectificarea bugetară se elaborează de către Ministerul Finanţelor pe baza analizei gradului de încasare a veniturilor și a gradului de execuție a cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului bugetar, precum și a propunerilor ordonatorilor principali de credite şi a actelor normative în vigoare.

Aceasta se aproba în Guvern, însă principiile ei pot fi prezentate în forurile de decizie ale partidului, pentru că modul în care rectificarea este întocmită poate antrena consecinţe economice şi politice importante, prin modificarea parametrilor angajaţi de Romania în relaţie cu Comisia Europeană şi partenerii internaţionali”, a scris Alexandru Nazare, pe contul lui de Facebook.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru toți românii: ”Am promis, am făcut”. Despre ce este vorba

Doi dintre angajații arși de la Petromidia, transferați în Germania. Fiica unuia dintre ei a făcut dezvăluiri: „Arsurile sunt foarte grave, dar...”

Klaus Iohannis, consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere, la Palatul Cotroceni

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies