Prima declarație a Vioricăi Dăncilă după demiterea Ecaterinei Andronescu. Fostul Ministru al Educației a dat vina pe Alexandra: "Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”

Minstrul Educației, Ecaterina Andronescu a fost demisă, vineri, după ce a declarat la un post de televiziune că Alexandra Măceșanu nu trebuia să se urce într-o mașină cu un străin.

Distribuie pe:

fara descriere


In articol:

Viorica Dăncilă a explicat într-o postare publică pe contul ei de Facebook motivele pentru care a decis să-i ceară demisia Ecaterinei Andronescu. Prim-ministrul consideră atitudinea ministrului educației ca fiind lipsită de responsabilitate. 

"Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.", a scris Viorica Dăncilă. 

Citeste si: Profesorul Vladimir Beliș, fost director INML: ”Eu am un dubiu asupra morții fetei”

Citeste si: Ecaterina Andronescu a fost demisă după ce a făcut o declarație șocantă

Citeste si: Ce spune un criminolog italian despre discuția Alexandrei cu operatorul 112! Ce comportament ar fi trebuit să aibă

Prim-ministrul anunță că pe viitor intenționează să sancționeze orice acțiuni sau declarații de tipul celei făcute de Andronescu 

"Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.", a mai precizat Viorica Dăncilă în același mesaj.

Viorica Dăncilă îl propune în funcția de ministru interimar al educației pe Valer-Daniel Breaz. 

"Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.", a precizat Dăncilă. 

fara descriere

Ecaterina Andronescu o consideră vinovată pe Alexandra 

Fostul ministru al educației a declarat la un post de televiziune că pe vremea dânsei, fetele erau învățate să nu se urce în mașina străinilor. 

"Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a spus Andronescu în cadrul emisiunii. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate