Prima dezbatere Trump-Biden, marcată de jigniri grosolane. Biden: „Nu poți să scoți un cuvânt coerent de la clovnul ăsta!”. Trump: „Nu e nimic deștept la tine, Joe!” Cine este câștigătorul

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA dintre președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden, a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News. 

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Prima dezbatere Trump-Biden
Prima dezbatere Trump-Biden

Cei doi candidați la președinția SUA au dezbătut cele mai fierbinți subiecte ale agendei publice americane. Trump și Biden au răspuns la întrebări privind gestionarea pandemiei de Covid și asigurările medicale până la protestele „Black lives matter”.


In articol:

Alte două dezbateri ar urma să mai aibă în loc în datele de 15 și 22 octombrie, iar alegerile vor avea loc în 3 noiembrie.

Insulte fără perdea în prima dezbatere Trump-Biden

Schimburile de replici dintre cei doi candidați la președinția SUA au fost acide. Trump și Biden și-au adresat jigniri în mai multe rânduri și s-au întrerupt unul pe celălalt la fiecare frază. La un moment dat, Joe Biden i-a spus lui Trump „Mai taci, omule!”

După o oră de dezbatere întreruptă frecvent de insulte și hărțuieli între cei doi candidați, moderatorul Chris Wallace a cerut o pauză de la „ostilități”. „Domnilor! Nu îmi place să ridic vocea, dar de ce ar trebui să fiu eu altfel decât sunteți voi amândoi?”. Trump l-a întrerupt și pe el iar Wallace i-a replicat că el este cel care jignește cel mai mult.

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SAR-CoV-2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani.

Biden: „O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid”

Trump: „Ai folosit cuvântul deștept?Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății”. Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: „Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”.

Citeste si: Ce urmează cu privire la creșterea pensiilor. Ludovic Orban a făcut anunțul! - evz.ro

Citeste si: A murit tatăl Laurei Cosoi! A fost răpus de COVID-19. Vedeta a confirmat decesul – EXCLUSIV / UPDATE - bzi.ro

Biden: „Oh, mai scutește-mă”. 

Trump: „Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic. În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani”

Biden: „Hai să vedem după dezbaterea asta. Sub acest președinte am devenit cu toții mai slabi, mai bolnavi, mai săraci, mai divizați”, a replicat Biden.

Biden l-a criticat pe Trump pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Biden: „Este același om care a spus că virusul va dispărea până la Paște. Ai putea să îți injectezi niște înălbitor și rezolvi problema”, i-a spus democratul actualului președinte. 

Trump: „Am fost sarcastic când am spus asta”, a răspuns Trump. 

Iritat de întreruperile lui Trump, Biden a spus: „Nu poți să scoți un cuvânt coerent de la omul ăsta. Adevărul este că tot ce a spus până acum este o minciună”, i-a spus Biden moderatorului Chris Wallace. „Nu sunt aici să îi număr minciunile. Toată lumea știe că este un mincinos. Oameni buni, voi înțelegeți ce face clovnul ăsta? Vă spun eu: nu face nimic să îi ajute pe oamenii care au nevoie de asistență medicală pentru că, de fapt, din cauza lui 10 milioane de oameni nu mai beneficiază de îngrijire medicală pentru că și-au pierdut slujbele”.

Cine este câștigătorul dezbaterii

Șase din zece americani care au urmărit dezbaterea prezidențială sunt de părere că învingătorul din dezbatere a fost candidatul democraților, Joe Biden. 28% dintre cei care au urmărit dezbaterea cred, în schimb, că Trump a câștigat, conform unui sondaj CNN.

69%  dintre cei întrebați au spus că atacurile lui Biden la Trump au fost corecte, în timp ce 32% au spus același lucru despre cele ale lui Trump la adresa lui Biden. Sondajul reprezintă doar opinia celor care au urmărit dezbaterea și nu a electoratului american în ansamblu.

Conform sursei citate, votanții care au urmărit dezbaterea sunt mai partizani față de electoratul în ansamblu, 36% se identifică drept independenți, față de publicul general care se identifică astfel în proporție de 40%. În același timp, cei care au urmărit dezbaterea au fost în proporție mai mare democrați decât republicani (39% vs 25%).

SURSE: cnn.com

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Secretul Codului Numeric Personal. Ai curaj să-l descoperi?!

Breaking News! Iohannis se duce de urgență la spital. Este știrea momentului

Probleme mari pentru Anamaria Prodan! A ajuns de urgență la spital! Un alt nume greu din fotbal, în stare critică: medicii sunt rezervați

Un tânăr de 22 de ani din Nigeria, condamnat la moarte din cauza unei melodii trimise pe Whatsapp. Ce acuzații i se aduc

Mariana de la Puterea dragostei, în război cu Paul ”Putea să-mi spună în față”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies