Prima doamnă a Ucrainei a salvat din război peste 400 de copii bolnavi de cancer! Olena Zelenska: „Nu vom ierta Rusia”

Datorită Olenei Zelenska, peste 400 de copii bolnavi de cancer au fost evacuați din Ucraina de la începutul războiului și trimiși în străinătate pentru tratament.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a făcut un gest nobil. De la începutul războiului de pe teritoriul ucrainean și până în prezent, soția lui Zelenski s-a ocupat de evacuarea a peste 400 de copii cu cancer în străinătate, în vederea primirii unui tratament de specialitate, scrie CNN.

Totodată, zborurile pentru transferul copiilor din Ucraina bolnavi de cancer, care se află în zonele de luptă, au fost organizate și puse la punct în cel mai mic detaliu cu sprijinul leadershipului țărilor străine, dar și acordurilor între prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, și omoloagele sale din alte țări, conform unui comunicat al Președinției ucrainene.

De precizat este că, zborurile au început chiar în ”primele săptămâni de război prin cooperare cu organizaţii de voluntari şi medicale”, se mai arată în comunicat.

Copiii bolnavi de cancer sunt duși, în primă fază, la Liov

În comunicat mai este precizat și faptul că, micuții care sunt bolnavi de cancer sunt duși, în primă fază, la Liov, acolo unde se află un Centru Medical Specializat pentru Copii, asta pentru siguranța acestora.

”Pentru siguranţa copiilor bolnavi de cancer, aceştia sunt mai întâi aduşi la Liov – la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest (ZUSDMC)”,

se menţionează în comunicat.

Citeste si: De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: „A început” Ce i-a spus Zelenski soției sale, în prima noapte de război! De atunci, cei doi nu s-au mai văzut

Ulterior, pacienții, însoțiți de familiile lor, sunt transportați în Republica Polonia, acolo unde este o clinică special realizată, urmând ca micuții să fie repartizați pentru a primi tratament permanent în Polonia sau în alte țări din Europa.

”însoţiţi de echipe medicale, pacienţii tineri împreună cu rudele lor sunt ulterior transportaţi în Republica Polonia, la o clinică special creată Unicorn. Acolo, copiii sunt repartizaţi să primească tratament permanent în Polonia sau în alte ţări europene.

(...) În prezent, peste 400 de pacienți tineri continuă tratamentul în țări pașnice.”, mai scrie în comunicat.

În același timp, prima doamnă a Ucrainei a transmis un mesaj de mulțumire pentru toate cadrele medicale implicate în acest proiect pe pagina personală de Facebook, acolo unde a scris povestea de viață a fiecărui medic de la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest.

”Este timpul să vă prezentăm medicii care fac toate acestea, care trăiesc la locul de muncă, tratează nu doar boli, ci şi suflete, pentru că în timpul războiului au devenit psihologi, consilieri, prieteni, familie pentru cei care au nevoie”, a scris ea.

Prima doamnă a Ucrainei a salvat din război peste 400 de copii bolnavi de cancer! Olena Zelenska: „Nu vom ierta Rusia”

Olena Zelenska

[Sursa foto: Instagram]

„Rusia ne ucide copiii în fiecare zi”

Totodată, în cadrul unei postări pe Instagram, Olena Zelenska a transmis un mesaj în care își exprima indignarea privind războiul inițiat de Putin în Ucraina, făcând referire la cazurile de copii morți din cauza forțelor ruse, însă totodată, solicitând ajutor pentru ca aceste crime de război asupra minorilor să nu mai existe.

Soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor, care a făcut înconjurul lumii: "Aceștia sunt copii bolnavi de cancer. Niciun agresor nu-i poate împiedica să câștige lupta împotriva bolii"

„Ar putea fi un film despre visele copiilor. Despre cine vor să devină ucrainenii mici și pentru ce se străduiesc. Dar războiul a eliminat totul. Rusia ne ucide copiii în fiecare zi. Nu vom ierta Rusia pentru niciun copil pierdut și pentru vise pierdute. Noi, ca în toate aceste zile de război, cerem lumii să închidă cerul peste copiii noștri vii pentru ca bombele rusești să nu cadă asupra lor. Între timp, numărul atroce al viselor copiilor morți crește...”, a scris Olena Zelenska, pe Instagram.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Rusia promite „consecințe de amploare” pentru îndrăzneala Suediei și Finlandei. Cum va schimba aderarea celor doua tari nordice la NATO echilibrul de forte pe continent | EXCLUSIV

Românii care nu vor merge periodic la medic riscă amenzi usturătoare! Decizia luată de CNAS

Calendar Creștin Ortodox 17 mai 2022. Ce sfinți cinstește azi Biserica Ortodoxă. Rugăciunea pe care e bine să o rostești în zilele de marți

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Șoc total pentru Vladimir Putin! La asta nici măcar el nu se aștepta. E TERMINAT

Probleme mari pentru Andreea Mantea: "Ma ustura pielea de mor! Nu va arat mai mult, caci va speriati!" Ce a patit prezentatoarea de la "Casa iubirii"

Gabi Bădălău a anunțat că s-a despărțit de Bianca Drăgușanu. Care a fost picătura care a umplut paharul

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies