Prima reacție a Coreei de Sud, după zvonurile că dictatorul Kim Jong-un a murit: „Este în viață și bine”

Un consilier pe probleme de politică externă din Coreea de Sud a declarat pentru CNN că liderul nord-coreean Kim Jong Un este „în viaţă şi bine”, potrivit News.ro.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Prima reacție a Coreei de Sud, după zvonurile că Kim Jong-un a murit

Moon Chung-in, consilier al preşedintelui Moon Jae-in, a declarat: „Poziţia Guvernului nostru este fermă. Kim Jong Un este în viaţă şi bine. Se află în regiunea Wonsan din 13 aprilie. Nu au fost până acum detectate mişcări suspecte”.

Speculaţiile legat de sănătatea lui Kim au apărut după ce el a lipsit de la sărbătoare organizată în cinstea bunicului său, pe 15 aprilie. El fusese văzut cu patru zile înainte, la o întâlnire a biroului politic, potrivit KCNA.

CNN a raportat săptămâna trecută că serviciile americane de informaţii au spus că liderul nord-coreean se află „în pericol după o operaţie”, potrivit unui oficial. Un altul a declarat că îngrijorările legat de sănătatea lui Kim sunt credibile, însă gravitatea este dificil de estimat.

Citeste si: Faimoasa Asiana a fost eliminată de la Survivor România: „De când sunt aici trăiesc printre șerpi”

Citeste si: Femeia care l-a băgat pe Dani Mocanu în belele cu DIICOT-ul se distrează de minune! Elena face show-uri fără perdea VIDEO nerecomandat minorilor

Citeste si: Ispita de la miezul nopții! Cătălina, sexy în bucătărie de dragul vremurilor când înnebunea bărbații!

Aceste afirmaţii au venit după ce Daily NK, site de ştiri din Coreea de Sud care scrie despre Coreea de Nord, a relatat că el a fost supus unei intervenţii cardiovasculare din cauza „fumatului excesiv, obezităţii şi suprasolicitării”. A fost adăugat că liderul nord-coreean este sub tratament într-o vilă din zona Hyangsan.

Site-ul a mai scris că, după ce a fost apreciat că starea lui Kim s-a îmbunătăţit, mare parte din echipa medicală a revenit la Pheniann, pe 19 aprilie, iar el a rămas sub observaţia câtorva medici.

Duminică, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a scris că Kim Jong Un a transmis mulţumiri lucrătorilor care au ajutat la remodelarea oraşului Samjiyon. Nu a fost prima dată când presa nord-coreeană a scris despre activităţile lui Kim de la apariţia informaţiilor referitoare la starea lui de sănătate.

Coreea de Nord controlează strict orice informaţie despre liderul statului. Fără o presă liberă, analiştii se bazează pe mesajele media de stat şi urmăresc înregistrările video de propagandă pentru a găsi indicii.

Pe internet au apărut zvonuri conform cărora liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi murit

O persoană din conducerea postului de televiziune HKSTV din Hong Kong a spus că a primit dintr-o sursă sigură vestea că liderul Kim Jong Un a murit. Zvonul s-a răspândit cu repeziciune și a fost distribuit de mai multe ori pe rețelele de socializare, relatează New York Post.

În același timp, în presa din Japonia se spune că, de fapt, dictatorul ar fi într-o stare vegetativă, după ce a suferit o operație la inimă la începutul lunii aprilie a cestui an. (Citeste si: Alţi şapte jandarmi din Craiova au fost confirmaţi cu coronavirus)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate