Prima reacție a lui Vergil Chițac după ce a fost confirmat cu Coronavirus

Senatorul PNL Vergil Chițac a oferit prima reacție după ce a fost confirmat cu coronavirus. Vergil Chițac a fost primul parlamentar depistat.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Reacția lui Vergil Chițac după ce a fost confirmat cu Coronavirus


In articol:

Senatorul Vergil Chițac se numără printre cele 90 de persoane depistate deja cu coronavirus, iar în urma testului pozitiv, Ludovic Orban a anunțat că Guvernul și Partidul Național Liberal se vor autoizola.

Vergil Chițac a explicat, pe pagina personală de Facebook, procesul prin care a trecut în ultimele zile. 

„Cronologie (luni, 9 martie)

1. În jur de ora 14:30, am citit atât informarea primită de la NATO cât și mailul de mai jos, în care mi se explică faptul că delegatul francez cel mai probabil s-a infestat pe data de 23, adică după patru zile de la întâlnirea noastră;�

2. Imediat, am luat legătura cu un medic care s-a interesat la Institutul Matei Balș, am explicat situația, și mi-a spus că, având în vedere lipsa simptomelor specifice la 19 zile după summit, pot sta liniștit;

3. După ora 17:00, medicul a revenit cu un telefon si mi-a transmis că, dacă am simptome specifice, să merg la spital, iar dacă nu am, să merg în izolare la domiciliu și dacă situația se agravează să mă adresez medicilor specializați, ceea ce am și făcut. Menționez că de luni seara am rămas la domiciliu.�

Acum, este clar că am luat de undeva acest virus. De unde, nu îmi pot explica. Rog frumos presa să informeze corect opinia publică. Nu sunt și nu am fost niciodată un om iresponsabil.��

P.S. Transportul la spital este în sarcina exclusivă a serviciilor de ambulanță. Nu am hotărât eu cum să fiu transportat la spital. M-am supus, ca orice cetățean, indicațiilor echipajului”

Vergil Chițac s-a întâlnit cu sute de femei

Potrivit informațiilor apărute ulterior, Vergil Chițac s-a întâlnit pe 8 martie cu sute de femei musulmane. El ar fi fost a doua zi, luni, la Parlament.

Senatorul s-a întâlnit pe data de 8 martie, de Ziua Femeii, cu circa 400 de femei musulmane din tot județul.

Vergil Chițac a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie.

Mai grav, el a postat pe pagina sa de Facebook, joi, un mesaj în care recunoaște că s-a simțit răcit după ce s-a întors de la o reuniune internațională a NATO:

Prima reacție a lui Vergil Chițac după ce a fost confirmat cu Coronavirus

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a declarat Chițac la momentul respectiv. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate