Prima reacție a Patriarhiei după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual. De ce nu a fost caterisit episcopul

Patriarhia a declarat că episcopul de Huși nu va putea fi caterisit până nu va exista o decizie definitivă a judecătorilor.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual


In articol:

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut, joi, de procurorii ieşeni, pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un dosar privind săvărşirea de acte sexuale cu un minor. El ar fi abuzat sexual un elev de 17 ani de la Seminarul Teologic, în urmă cu câţiva ani. Patriarhia a precizat că acestuia i-a fost retrasă funcţia de episcop în iulie 2017, pe baza datelor existente atunci în legătură cu acuzaţiile la adresa sa, iar când va exista o decizie definitivă de condamnare, va putea fi decisă caterisirea.

Citeste si: Anunțul mult așteptat a venit! Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea. Ce se va întâmpla de la 1 iulie?

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit News.ro.

Citeste si: Cum au decurs ultimele ore din viața Denisei, fata găsită moartă într-o pădure din Vâlcea

Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual. Cât va sta în arest

Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, a fost reținut de procurorii ieșeni, joi, 21 mai. 

Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual

Corneliu Bârlădeanu, pe numele său, Cornel Onilă este acuzat că în perioada 2016-2017 ar fi abuzat sexual un fost elev al Seminarului Teologic din Huşi, care la acea vreme avea 17 ani.

Citeste si: Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă: „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite”

Dosarul său a fost deschis după ce, în august 2019, jurnaliștii „Să fie lumină” au scos la iveală mai multe dovezi incriminatorii. O probă video demonstra că episcopul a profitat de funcția sa pentru a abuza sexual mai mulți elevi ai seminarului teologic din Huși. Investigația inițială a fost stopată după ce procurorul de caz și-a dat seama că nu are destule dovezi pentru a soluționa cazul.

Citește continuarea aici

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate