Prima reacție a Patriarhiei după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual. De ce nu a fost caterisit episcopul

Patriarhia a declarat că episcopul de Huși nu va putea fi caterisit până nu va exista o decizie definitivă a judecătorilor.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual
Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual


In articol:

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut, joi, de procurorii ieşeni, pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un dosar privind săvărşirea de acte sexuale cu un minor. El ar fi abuzat sexual un elev de 17 ani de la Seminarul Teologic, în urmă cu câţiva ani. Patriarhia a precizat că acestuia i-a fost retrasă funcţia de episcop în iulie 2017, pe baza datelor existente atunci în legătură cu acuzaţiile la adresa sa, iar când va exista o decizie definitivă de condamnare, va putea fi decisă caterisirea.

Citeste si: Anunțul mult așteptat a venit! Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea. Ce se va întâmpla de la 1 iulie?

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit News.ro.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Cum au decurs ultimele ore din viața Denisei, fata găsită moartă într-o pădure din Vâlcea

Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, reţinut de procurorii ieşeni pentru abuz sexual. Cât va sta în arest

Corneliu Bârlădeanu, fostul episocop de Huși, a fost reținut de procurorii ieșeni, joi, 21 mai. 

Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual
Patriarhia după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual

Corneliu Bârlădeanu, pe numele său, Cornel Onilă este acuzat că în perioada 2016-2017 ar fi abuzat sexual un fost elev al Seminarului Teologic din Huşi, care la acea vreme avea 17 ani.

Citeste si: Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă: „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite”

Dosarul său a fost deschis după ce, în august 2019, jurnaliștii „Să fie lumină” au scos la iveală mai multe dovezi incriminatorii. O probă video demonstra că episcopul a profitat de funcția sa pentru a abuza sexual mai mulți elevi ai seminarului teologic din Huși. Investigația inițială a fost stopată după ce procurorul de caz și-a dat seama că nu are destule dovezi pentru a soluționa cazul.

Citește continuarea aici

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Marius Sumudica, testat pentru coronavirus! "Cand mi-a bagat ala pe nas, l-am simtit pana in creier"

Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?

196 noi cazuri de infectare cu coronavirus! Bilanțul în România a ajuns la 17.387

Alte patru decese provocate de coronavirus au fost anunţate. Bilanţul se ridică la 1.141

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies