Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar

Google celebrează prima zi de școală 2021 printr-un doodle special. Elevii din România au revenit în bănci pe 13 septembrie 2021.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar la data de 13 septembrie 2021.

Prima zi de școală 2021, marcată de Google printr-un doodle

Astăzi, 13 septembrie 2021, este prima zi de școală pentru elevii din România, iar Google a marcat această zi printr-un doodle special.

Noul an școlar 2021-2022 este al doilea an școlar, care începe în pandemie. Prima zi de școală 2021 debutează festivități de deschidere, spre deosebire de anul trecut. Părinții pot participa la festivitățile din prima zi de școală, dacă poartă mască de protecție și păstrează distanța socială.

Anul școlar 2021-2022 debutează cu o incertitudine în ceea ce privește perioada în care elevii pot participa fizic la cursuri. Ministrul Educației a precizat că dacă rata de incidență va ajunge la 6 la mie, elevii vor fi nevoiți să facă școala online.

Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar
Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar[Sursa foto: Captură Google]

Ministrul Educației: ”Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că părinții pot participa la festivitățile care se țin la începutul anului școlar 2021, dacă se respectă măsurile sanitare, care sunt în vigoare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

"Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la

începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare", a afirmat Sorin Cîmpeanu, potrivit g4media.ro.

Sorin Cîmpeanu a mai recomandat ca pentru fiecare elev să existe un însoțitor pentru a nu se crea aglomerări.

"Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică", a mai spus ministrul Educației.

Citeste si: Calendarul Evaluării Naționale 2022. Vezi când va avea loc testarea elevilor de clasa a VIII-a în anul școlar 2021-2022

Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar
Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar[Sursa foto: MediaFax Foto]

Structura anului școlar 2021-2022

Potrivit documentului emis de ministerul Educației, anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I  va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea  va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor

  • 25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar
Prima zi de școală 2021. Google a creat un doodle special, care marchează începutul anului școlar[Sursa foto: MediaFax Foto]

Reguli pentru elevi și profesori în noul an școlar

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că este foarte important ca masca de protecție să fie purtată în continuare în şcoli, pentru a limita semnificativ riscul de infectare cu COVID-19.

„La acest moment, soluţia de a deschide şcoala şi de a porni respectând anumite reguli de protecţie sanitară, şi poate cea mai importantă rămâne masca, cred că este un lucru normal, pentru că nu poţi să ţii şcoala închisă tot timpul. S-a dat prioritate şcolilor ca să se deschidă, dar, bineînţeles, cu anumite ajustări poate pe anumite situaţii, dacă o să apară incidenţa mare pe alte aspect”, a transmis Arafat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Oficialul a anunțat și că fiecare caz de infectare cu COVID-19 va fi evaluat separat: „Aici intră şi subiectul dacă se îmbolnăvesc unii copii într-o clasă, clasa respectivă ce se întâmplă cu ea? Dacă într-o şcoală sunt mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit în mai multe clase, care va fi scenariul? Deci scenariul… asta nu este un scenariu indiferent de ce se întâmplă în şcoala respectivă, ci este un scenariu care zice că rămân fizic până la şase la mie, dar, bineînţeles, vor fi unele reguli, dar aici las colegii de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei să le anunţe”.

Șeful DSU a ținut să precizeze că masca de protecție trebuie purtată în școli, atât de profesori, cât și de elevi: „Din analizele pe care le-am văzut şi în alte ţări care (…) au şcolile deschise, rămâne poate cea mai eficientă măsură în această situaţie, masca. Şi de aici, dacă se poartă masca, dacă se respectă portul măştii, şansa de transmitere în şcoală este foarte mică şi există chiar cifre date pe care le-am citit recent, nu vreau să dau o cifră greşită, care arată diferenţa între dacă nu se poartă masca şi se poartă masca, care ar fi infectarea în cadrul şcolii şi unde infectarea s-ar reduce semnificativ dacă portul măştii se respectă şi la nivelul profesorilor şi la nivelul elevilor”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

149 de ani de la moartea lui Avram Iancu! 10 lucruri neștiute despre „Crăișorul munților”

Vaccinarea în România! Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

ȘOCUL ANULUI pentru cei vaccinați cu ambele doze: Efectul care SPERIE pe toată lumea. S-a aflat adevărul

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies