Primarul Oprescu a discutat soarta cainilor maidanezi cu doi europarlamentari

Primarul General, Sorin Oprescu s-a intalnit ieri cu europarlamentarii Janusz Wojciechowski si Andrea Zanoni, membri ai Intergrupului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Parlamentului European. Ei au facut o vizita in Romania, pentru a se informa despre modul in care este abordata problema cainilor fara detinator. In prima parte a zilei au avut discutii cu reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor despre cadrul legislativ care reglementeaza acest lucru, iar la Primarie au vrut sa discute despre cum va fi pusa in aplicare noua legislatie.

Distribuie pe:

Autor: Mihai Dragan

Primarul General, Sorin Oprescu i-a asigurat pe membrii delegatiei de faptul ca la Bucuresti problema cainilor fara detinator este o prioritate, insa nu se va actiona niciodata in afara normativelor europene care reglementeaza protectia si bunastarea animalelor: „Ma bucur ca sunteti aici, pentru ca eforturile noastre merg si in directia comunicarii. Vrem sa se stie cum lucram pentru rezolvarea problemei cainilor fara detinator. Am vrut sa ne vedem tocmai pentru a va arata cum functioneaza planul nostru. Si ca nu suntem de acord cu imaginea pe care vor sa o creeze Romaniei niste oameni iresponsabili. Lucram dupa un plan bine stabilit, cu respectarea legii si a normativelor internationale in domeniu.”

fara descriereJanusz Wojciechowski, europarlamentar: “Problema cainilor comunitari este una generala in tarile membre ale Uniunii Europene, chiar daca la unele tari vorbim de alt nivel al acestei situatii. Este necesar sa cereti Uniunii Europene sa se implice, sa va sprijine in rezolvarea acestei probleme.”

David Pritchard, reprezentant al Federatiei Europene a Veterinarilor:

“Nu poti rezolva problema cainilor fara detinator doar construind adaposturi, prin sterilizari si adoptii. In primul rand trebuie oprita reproducerea necontrolata a cainilor cu detinator. Si in acest sens este nevoie de educatia oamenilor, de responsabilizarea acestora, pentru sterilizarea animalelor proprii. Acesta trebuie sa fie prioritatea”.

Razvan Bancescu, coordonator proiect ASPA a explicat ca avem deja un program de sterilizare a cainilor cu stapan, in urma caruia au fost sterilizati peste 10.000 de caini cu detinator si peste 20.000 de caini fara detinatori: „Planul nostru vizeaza, pe langa strangerea cainilor fara detinator si reducerea abandonului prin programul de sterilizare a cainilor cu detinator, program implementat inainte de noile modificari legislative.”

Primarul General, Sorin Oprescu, a reiterat faptul ca „principalul nostru obiectiv este strangerea cainilor de pe strazi, astfel incat sa nu mai avem oameni muscati de caini”.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate