Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România. Despre ce castel este vorba

Nu mulți oameni știu că primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află la noi în țară. Iată detalii!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România. Țara noastră se bucură a fi fruntașă la numeroase lucruri și acțiuni. Așa se întâmplă și în cazul primului castel iluminat electric din întregul continent.

Vezi despre care este vorba!

Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România

România este fruntașa Europei la foarte lucruri printre care sportivi, invenții, oameni de știință și așa mai departe. Fruntașă este și în cazul primului castel iluminat electric în totalitate din întregul continent. Astfel, puțin știu, însă vorbim despre Castelul Peleș. Acesta este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România. De asemenea, Castelul Peleș este considerat un adevărat monument arhitectonic cu valoare istorică din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România

Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România. Despre ce castel este vorba

[Sursa foto: PixaBay]

Castelul înconjurat de munți are 160 de camere, cu mai multe intrări și scări interioare și a fost construit după o schiță a arhitectului german Johannes Schultz. Totodată, acesta a fost dotat cu lift și a fost realizat cu un bun gust arhitectural.

Dintre cele mai impresionante încăperi de-ale sale amintim: Salonul Florentin, Sala Maura, Sala Coloanelor, Salonul Turcesc și Dormitorul Imperial. Pentru iluminat, castelul a fost proiectat cu o uzină electrică proprie, fapt care l-a făcut primul și unicul castel iluminat electric în totalitate din întreaga Europă.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Regele Mihai ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Lucruri neștiute despre ultimul rege al României

Castelul Peleș a fost inaugurat oficial în anul 1883

Castelul Peleș a fost inaugurat oficial în anul 1883, iar construcția măreței clădiri a început în anul 1873 la cererea Regelui Carol I.

Astfel, edificiul devenea reședința de vară a familiei regale române, care locuia aici din luna mai până în noiembrie. Deși a fost inaugurat în 1883, castelul a mai suferit modificări, extinzându-se și conturându-și un stil cât mai aparte. La forma actuală s-a ajuns abia prin anul 1914. Se spune că edificiul din Sinaia găzduiește una dintre cele mai valoroase colecții de tablouri din Europa.

Citeste si: Cele mai impresionante obiective turistice din Sighișoara. Este singura cetate medievală locuită din România

Colecția numără circa 2.000 de piese, dar și peste 4.000 de arme europene și orientale care datează din secolele XIV- XVII. Conform bzi.ro, Castelul Peleș a găzduit personalități de renume, iar printre vizitatori se numără și împăratul Franz Joseph. Odată cu regimul comunist, castelul a fost transformat în muzeu, iar vizitarea sa la acea vreme se făcea în condiții stricte. Dacă doriți să vizitați clădirea cu o încărcătură impresionantă, trebuie să știți că odată ajunși aici, peisajul vă va face să nu mai doriți să plecați de pe acele meleaguri.

Castelul Regelui Carol I se află pe strada Peleșului, localitatea Sinaia, Valea Prahovei.

 

Sursă: bzi.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce zodii sunt cei mai de succes oameni ai lumii. Care sunt nativii cu șanse mari de a deveni milionari

„Prințul” Berlinului le-a făcut cinste fanilor după semnătură. Ce surpriză le-a pregătit Kevin-Prince Boateng suporterilor Herthei?

Vacanță de vedetă! Acestea sunt destinațiile pe care le aleg celebritățile din România și în care ar reveni ori de câte ori vor avea ocazia | EXCLUSIV

4 zodii vor avea de luat decizii grele mâine. Astrele sunt alături de ei

Vestea dimineții despre CONSTANTIN ENCEANU! NU A MAI REZISTAT! Ce s-a întâmplat cu marele cântăreț

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Regula de aur, necunoscută de milioane de șoferi. Scapă de traficul infernal!

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies