Primul caz de coronavirus în București - Un bărbat de 49 de ani, testat pozitiv

Un bărbat din Bucureşti este al 12-lea caz de coronavirus din România.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C

Primul caz de coronavirus în București - Un bărbat de 49 de ani, testat pozitiv

”În această după-amiază a fost confirmat şi cel de al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel naţional. Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată”, anunţă sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19. I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în Bucureşti. Conform primelor sale declaraţii, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în ţară.

Citeste si: A fost confirmat al 13-lea caz de infectare cu coronavirus din România

Citeste si: Hunedoara: Fata de 16 ani confirmată cu coronavirus este fiica bărbatului deja internat vineri

Citeste si: O deputată din Iran a murit de coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul naţional de boli infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Primul caz de coronavirus în București - Un bărbat de 49 de ani, testat pozitiv

Alte două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate sâmbătă. Cele două noi cazuri sunt la o fată de 15 ani din Timişoara şi la o altă adolescentă de 16 ani, din Hunedoara, al cărei tată deja a fost diagnosticat cu infecţie cu coronavirus.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate