Primul caz de oameni „răpiți de extratereștri” care a generat o isterie în mass-media

Cu siguranță ai auzit despre oameni care susțin că au fost răpiți de extratereștri, dar știai că primul caz care a declanșat isteria mass-media se referă la experimente medicale desfășurate la bordul presupusului OZN?

Autor: M.B.

În 1966 a fost publicată cartea  Călătoria întreruptă, în care se ofereau detalii despre experiența neobișnuită a lui Betty și Barney Hill, un cuplu din New Hampshire. În 1975, actorii James Earl Jones și Estelle Parsons au jucat rolul soților Hill într-o adaptare TV a experiențelor cuplului, un film intitulat  Incidentul OZN.

Potrivit  History.com, Betty și Barney Hill susțineau că fuseseră luați la bordul unei nave extraterestre timp de două ore și că fuseseră supuși la experimente medicale.

Sună cunoscut?

Ei bine, în 1961 era o noutate absolută: cazul lui Betty și Barney Hill a fost primul caz de oameni răpiți de extratereștri care a primit atenție din partea publicului și a presei. Chiar și azi, după mai mult de cinci decenii, oamenii care susțin public că au fost răpiți de extratereștri sunt ridiculizați și li se sugerează adeseori să se supună unei examinări psihiatrice.

Citeste si: Georgiana Lobonț și-a luat fanii prin surprindere, în miez de noapte: „Fericirea vine după ce guști și din dezamăgiri”. Artista a fost mai sinceră ca niciodată- kanald.ro

Citeste si: Motivul din spatele crimei urmată de sinucidere din Alba Iulia. De ce și-ar fi omorât un tată copilul de numai un an- stirileprotv.ro

Soții Hill au făcut asta. Cu ani de zile înainte de apariția cărții și a filmului, cei doi au apelat la consiliere psihologică, fiindcă nu puteau să-și explice lucrurile care li se întâmplau. Dar ce anume spuneau soții Hill că li se întâmplase?

Se întorceau acasă după o vacanță la  cascada Niagara  și Montreal, traversând cu mașina o zonă izolată din New Hampshire, seara, în jurul orei 10:30.

La un moment dat, Betty a început să urmărească o lumină strălucitoare pe cer.

Inițial, a crezut că era o stea căzătoare, însă fenomenul a durat mult prea mult – și se deplasa în sus, nu în jos. După un scurt răstimp, „steaua căzătoare” a început să se miște haotic și să-și schimbe intensitatea luminoasă.

A văzut o navă cu lumini multicolore și o formă ciudată, deplasându-se de-a lungul lunii.

Betty s-a gândit imediat că era vorba de „o farfurie zburătoare” – sora ei relatase că văzuse una cu ceva timp înainte, iar la începutul anilor ’60, în acele vremuri pasionate de călătoria în spațiul cosmic, au existat multe relatări privind fenomene inexplicabile apărute pe cer.

Barney era mai sceptic: credea că ceea ce vede este un avion care călătorea spre Montreal. Barney era un pasionat de aviație și veteran. Era familiarizat cu felul în care zboară avioanele, motiv pentru care a devenit puțin agitat în momentul în care „avionul” și-a schimbat brusc direcția într-un fel în care un avion era incapabil să o facă. Apoi, obiectul a început să coboare spre cei doi.

Continuarea pe Incredibilia.ro. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Liviu Dragnea, de urgență la spital! S-a întâmplat după alegerile de la PSD

Cristina Mihaela s-a intors in satul copilariei sa ne-o prezinte pe bunica ei

Doliu în lumea sportului! O triplă campioană olimpică a murit după o grea luptă cu cancerul

Cum se manifestă depresia fiului adoptiv al Luminiței Anghel. David Pușcaș ajunge să aibă stări deplorabile: „Aștept să mă mănânce gândacii”

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!

Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți

Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies