Primul pictorial cu Elena Basescu si fiica ei: "Ma simt ca si cand m-as fi nascut a doua oara" - Cum a schimbat-o maternitatea pe fiica presedintelui

Elena Basescu si Bogdan Ionescu, sotul ei, au devenit parinti in urma cu aproape patru luni.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereElena Basescu si Bogdan Ionescu apar pe coperta Revistei Viva, din luna ianuarie, unde au realizat un pictorial impreuna cu fiica lor si au acordat si un interviu.

„Nici dacă am fi plănuit, nu ar fi ieşit această sincronizare perfectă”, şi-a început Elena povestea.

Intrebata cum au trecut primele luni de cand a devenit mama, Elena a marturisit: "Sunt schimbări profunde. A fi mamă îţi modifică total modul în care vezi viaţa, dar şi scara de principii şi valori. Simţi că, odată cu naşterea copilului, ai cu adevărat un scop în viaţă. Mă simt ca şi când m-aş fi născut eu a doua oară şi viaţa de dinainte de venirea pe lume a Sofiei nu mai există şi nu mai contează. E o experienţă incredibilă ce cu greu poate fi descrisă în cuvinte celor care n-au trăit-o încă. Dintr-o dată, ai lângă tine un pui de om de care eşti legat toată viaţa, indiferent ce s-ar întâmpla. Ai datoria să-l protejezi şi să-i fii alături mereu. E un legământ total. Evident, vreau ca Sofia să trăiască într-o lume mai bună. Acum, când apare la tele­vizor o ştire legată de sistemul sanitar sau de sistemul de învăţământ, sunt mult mai atentă şi acţionez mult mai decis cu in­strumentele pe care le am la dispoziţie. Vreau ca Sofia să trăiască într-o Românie unde să poată avea acces la cea mai bună educaţie, să aibă certitudinea că, orice s-ar întâmpla, e în siguranţă, că sistemul de sănătate funcţionează şi că are şanse să-şi aleagă orice profesie va dori. Îmi doresc mult ca ea să trăiască într-o Europă puternică şi unită, dar mai ales într-o Românie în care nimeni să nu cunoască lipsurile. Primele trei luni au trecut cu foarte multe nopţi nedormite. Dar asta nu înseamnă nimic prin compa­raţie cu fericirea pe care o aduce Sofia în viaţa mea şi a lui Bogdan. Trăim pentru fetiţa noastră!"

fara descriere
"Sofia a simţit, probabil, cât este de aşteptată şi s-a grăbit să apară în viaţa noastră cu fix o lună mai devreme. Deci, mai erau foarte multe lucruri de făcut. Practic, doar pereţii camerei sale au fost pictaţi, cu restul fiind uşor nepregătiţi. Cert este că a fost o mobili­zare de forţe a întregii familii: a mamei, a tatălui meu, a Ioanei, a lui Bogdan şi a părinţilor săi. Când am ajuns acasă de la spital am avut bucuria să găsesc ca­mera Sofiei pregătită şi plină de surpri­ze. Mărturisesc că am avut o presimţire privind naşterea. Cu doar o zi înain­te, eram neliniştită, pentru că nu aveam gata geanta pentru maternitate, deşi toată lumea îmi spunea că e timp pentru asta toată luna septembrie", a mai spus ea.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate