Principii după care să alegem anvelopele pentru mașină

Autor: Madalina Kovacs

Cu toate că învățam cate ceva despre mecanica în cadrul orelor desfășurate în școlile de șoferi, a ști cu exactitate toate sistemele unei mașini și ce piese de schimb să alegem pentru aceasta necesită mai multă experiență, atât teoretică cât și practică. De aceea, în cele mai multe cazuri, este bine să lăsăm anumite sarcini pe seama celor cu experiență și de fiecare dată când întâmpinăm probleme mai serioase la mașină, să o duce la un service bun.

În acest fel, putem primi un diagnostic corect precum remedierea sau reparațiile necesare, așa cum trebuie.

Pe experți ne putem baza și în alte situații, că de exemplu atunci când ne alegem noi anvelope pentru mașină. De la un model la altul, acestea pot veni echipate direct cu anvelope iarna, anvelope vara sau cu anvelope all-seasons. Este destul de ok dacă avem de-a face cu cele pentru toate sezoanele, acestea fiind cel rece și cel cald, însă în cazul celorlalte doua tipuri de anvelope, vă fi nevoie ca odată cu intrarea într-un nou sezon, să le achiziționăm și pe celelalte, de vară sau alternativ, de iarnă.

În unele cazuri, în ceea ce privește mașinile second-hand, unii proprietari aleg să vândă mașinile cu două seturi diferite de anvelope. Prețul total este astfel ceva mai mare dar reprezintă fără îndoială, o investiție inteligentă, cât timp acele anvelope sunt de calitate și într-o stare bună. Prin asta, nu mai este nevoie că noi să pierdem și mai mult timp în căutarea altor anvelope.

Iar cel mai bine este când acestea sunt la set cu tot cu jantele, dat fiind faptul că ar trebui să schimbăm doar roata cu totul, nu și anvelopa, economisind și timp dar și bani, în cadrul unui service.

Numeroase modele de anvelope, atât de iarnă cât și de vara și all seasons, găsim în magazinul celor de la Elite Tire Distribution. De la mașinile personale și cele comerciale până la motociclete, atv-uri și utilaje agricole, ei oferă soluții complete și calitative în ceea ce privește anvelopele, printre multe altele

Cele mai dorite de mulți șoferi sunt anvelopele M+S, acronim de la Mud+Snow, realizate atât pentru vreme de vară cât și de iarnă. Acestea au o calitate mai bună per total dar și prețuri ceva mai mari. Le putem recunoaște după inscripția „M+S” de pe acestea, ce poate fi prezentă pe toate tipurile de anvelope. Această inscripție atestă calitatea mai ridicată a anvelopelor și astfel, putem și că și noi facem o alegere bună prin achiziția lor.

Anvelopele M+S prezintă următoarele caracteristici distincte:

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

- au o formă care este crestată adânc pe toată aria de rulare, care conferă o mai bună tracțiune pe șosea, în condiții de vreme neprielnică.

- profilurile din banda de rulare au o dimensiune mai mare decât cele prezente la anvelopele de vară. Acest lucru permite o eliminare mai eficientă a apei, a zăpezii sau a noroiului.

- similar anvelopelor de vară, cele de iarnă prezintă un indicator de uzură

- cel mai mic nivel este la 1.6 mm, dar se poate găsi și un indicator de mijloc de 4 mm.

În funcție de numărul de caneluri și de structura căii de rulare, adică partea ce face contact cu asfaltul, o anvelopă poate fi mai mult sau mai puțin eficientă. Prin faptul că ajuta la transferarea puterii motorului, la o frânare eficientă și la menținerea echilibrului în special în viraje, este bine să fim atenți și la astfel de detalii, care de cele mai multe ori nu sunt luate în calcul. 

Referitor la anvelopele de zăpadă potrivite, cu știfturi metalice încorporate sau chiar instalate, direct în banda de rulare a anvelopelor, pot reprezenta o opțiune. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că nivelul de zgomot este mai ridicat și totodată, senzația de disconfort poate fi mai accentuată față de anvelopele obișnuite de iarnă, și acestea la rândul lor fiind destul de zgomotoase, prin construcția lor. Pe de alta parte, aceste pot face daune la carosabilul local daca acesta are o calitate ceva mai slaba. De multe ori sunt interzise în anumite zone așa că e bine să fie verificată informația cu privire la posibilitatea folosirii.

Recomandarea celor de la Elite Tire Distribution este să optăm pentru un set separat de anvelope cu tot cu jante. Putem alege jante din aliaj, care sunt de altfel și mai ușoare și astfel, ajută într-un mic procent, la economia de carburant, dacă ne dorim asta. Și, chiar dacă mașină are dimensiuni standard pentru anvelope și jante, în timp ce nu ne prea permite să montam dimensiuni mai mari, putem monta dimensiuni mai mici, cât timp acestea se potrivesc peste etrierii de frână.

Prin alegerea unui set de anvelope bun și câștigarea unui control total al mașinii, putem evita atât pe timp de iarnă cât și de vară, numeroase accidente și astfel, eliminăm necesitatea reparațiilor sau mai grav, a despăgubirilor, chiar daca asta am face-o prin poliță RCA. Este de asemenea mult mai bine să avem anvelope cât mai noi când mergem la inspecțiile periodice dar și când suntem opriți pe stradă de poliție. Există numeroase sancțiuni pentru cei ce au anvelope uzate, care nu mai pot prezenta atât de multă eficiență în frânate sau viraje.

Cu o scurtă vizită pe site-ul lor și căutarea prin intermediul configuratorului de anvelope a ceea ce avem nevoie, ne vom putea găsi exact modelele care ar putea fi cele mai potrivite pentru mașina noastră.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Numerologia în 2023. Destinul cifrei 7 se schimbă la 180 de grade

Calendar Creștin Ortodox, joi, 1 decembrie 2022. Sinaxarul zilei de joi

Horoscop chinezesc 1 decembrie 2022. Află ce îți rezervă astrele în prima zi de iarnă

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

Alertă chiar la granița României! Stare de urgență în UNGARIA. A fost identificat un VIRUS CUMPLIT

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Amenzi uriașe pentru români. Poliția s-a pus pe strâns bani din controale

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies