„Privilegii complet imorale!” Ce urmează după ce Legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor a fost declarată neconstitițională? | EXCLUSIV

Cristina Prună, deputat USR, a reacționat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, la decizia CCR de a declara neconstituțională legea care abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au votat joi împotriva eliminării pensiilor speciale ale aleșilor din Parlament, pe motiv că legea pe baza căreia s-a făcut acest lucru a fost adoptată prea repede și că procesul accelerat nu este fidel caracterului democratic al Statului Român.

Cristina Prună, deputat USR: „Legea, pe fond, nu are niciun viciu”

Legea 7/2021, care elimina pensiile speciale ale deputaților și senatorilor și care modifica Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, a fost adoptată de Plenul Parlamentului pe 17 februarie 2021, cu o majoritate de 357 de voturi. La scurt timp, mai mulți foști parlamentari au atacat în instanță această lege pe motiv de neconstituționalitate. Ajunsă pe masa CCR, legea a fost desființată cu 6 voturi la 3, însă întreg episodul nu a fost lipsit de „show”. Unul dintre judecătorii curții, Daniel Morar, a declarat că decizia este nulă, deoarece a cerut amânarea pronunțării și a părăsit sala de deliberări înaintea votării.

Cristina Prună, deputat USR de București la al doilea mandat, și-a dat demisia pe 18 decembrie 2020, cu o zi înainte de încheierea primului mandat, alături de alți colegi, tocmai pentru a nu beneficia de pensie specială, pe care o consideră un privilegiu nedrept.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Ce vedem cu această decizie este că, practic, cu ajutorul judecătorilor CCR, unii dintre ei beneficiari ei înșiși de pensiile speciale, parlamentarii își recapătă aceste privilegii complet imorale, numite pensii speciale.

Este un conflict de interese vădit acolo. Din moment ce am mai văzut decizii luate politic la CCR în trecut, exista o mare șansă, odată ajunsă această lege pe masa Curții Constituționale, să se ia o astfel de decizie. Dacă ne uităm la această lege, pe fond, ea nu are niciun fel de viciu. Trebuie să ne uităm la motivarea curții pentru a înțelege ce a dus la această decizie”
, a declarat deputatul USR Cristina Prună în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Sunt simulările de atac nuclear televizate în Rusia un motiv de îngrijorare? Experții în politică și tactică militară avertizează: „Duce la autodistrugere”| EXCLUSIV

Cristina Prună: „Această lege a fost declarată neconstituțională pentru că ar fi existat un viciu de procedură.”

În comunicatul transmis de CCR, se arată că motivul principal pentru care Legea 7/2021 a fost declarată neconstituțională este felul în care a fost adoptată în Parlament, în doar o singură zi. Potrivit judecătorilor CCR, Parlamentul poate adopta „pe repede înainte” un proiect de lege sau o propunere legislativă doar prin procedura de urgență, însă legea care elimina pensiile speciale ale aleșilor a fost votată prin procedură generală. Acest fapt, cuplat cu lipsa dezbaterilor parlamentare, au dus la decizia CCR.

„Anul trecut, Avocatul Poporului a declarat că a primit tot felul de telefoane, cu presiuni, ca să atace legea la CCR și nu a atacat-o, spunând că a analizat legea și nu există motive de neconstituționalitate. Deci este cumva suprinzătoare această decizie. Îmi aduc aminte că a existat o analiză profundă anul trecut, în Parlament, pentru a scoate o lege constituțională. Din surse și din informațiile apărute în spațiul public, această lege a fost declarată neconstituțională pentru că ar fi existat un viciu de procedură. Dacă acesta este motivul, înseamnă că, pe fond, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu comportă nicio problemă, deci ele pot foarte bine să fie eliminate și, de aceea, noi vom depunde un nou proiect de lege”, a adăugat Cristina Prună.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sunt simulările de atac nuclear televizate în Rusia un motiv de îngrijorare? Experții în politică și tactică militară avertizează: „Duce la autodistrugere” | EXCLUSIV

Plănuiește Vladimir Putin invadarea Republicii Moldova? Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe al României: „Ne aflăm în război hibrid”

După război vine „democrația”. Vor fi Donbas și sud-estul Ucrainei alipite Rusiei prin referendum? | EXCLUSIV

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin a decis: Rusia se va retrage! Anunțul nopții de la Moscova

De ce e bine să ții un tub de pastă de dinți fără capac pe un raft din frigider: trucul care îți salvează frigiderul

Primești bani să pui benzină! Poți primi până la 400.000 de euro. Care sunt condițiile

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies