Pro TV-ul risca o amenda colosala! Asa ceva nu s-a mai intamplat pana acum in Romania! Uite de ce sunt acuzati!

Postul Pro TV a fost "parat" catre Consiliul Concurentei, iar acestia au deschis o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta din partea postului.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descrierePlangerea a venit de la cei de la UPC care spun ca nu sunt de acord cu discount-urile pe care postul le face catre companiile de cablu. Inca de anul trecut, postul Pro TV a decis sa iasa din grila "must carry" si a decis sa isi negocieze singur contractele.

Asa ca, sefii trustului au decis sa faca discount-uri la tarife catre cablistii care au mai multi abonati. Acest lucru nu este deloc pe placul celor de la UPC pentru ca discount-urile oferite liderilor pe piata de retransmisie, RCS&RDS sunt mai mari decat cele oferite lor, iar asta ar putea fi o concurenta neloiala.

UPC se afla pe locul 2 in topul abonatilor cu un numar de 1,158 de milioane de clienti, in timp ce RCS&RDS se afla pe prima pozitie cu un numar de 2,5 milioane de abonati.

In urma acestui lucru, PRO TV a oferit un discount de 61,11% celor de la RDS, fata de un discount de nuymai 44,44% celor de la UPC.

Daca postul din Pache va fi gasit vinovat de concurenta neloiala si abuz de putere, acesta urmeaza sa fie sanctionat cu o suma de pana la 4% din cifra intergrala de afaceri.

Suma este destul de mare avanad in vedere ca sumele obtinute in primul trimestru al acestui an sunt de aproape 50 de milioane de dolari, scriu cei de la hotnews.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate