Problema de mate care le-a dat dureri de cap multora! Tu ştii să o rezolvi?

De multe ori suntem puşi în faţa unui concurs pentru a câştiga o anumită sumă de bani sau chiar şi experienţă. Jocurile matematice sunt foarte bune pentru dezvoltarea creierului, iar acest lucru ne poate propulsa în multe direcţii. Ca şi de această dată! Tu ştii care este răspunsul corect?

Autor: A.V.

Un joc simplu de matematică care poate avea o singură variantă sau chiar şi mai multe. Înmulţiri, împărţiri, adunări sau scăderi, de cele mai multe ori ne izbim de aceste operaţii în viaţa de zi cu zi şi nu numai. Dar oare care este varianta logică pentru a rezolva acest lucru?

Astăzi vă propunem un exerciţiu de matematică simplu, dar care necesită o abordare logică. Dacă 11x11 este egal cu 4, iar 22x22 este egal cu 16, atunci care este răspunsul corect al operaţiei 33x33?

Chiar dacă pare greu, răspunsul este unul simplu. Există două moduri prin care putem calcula acest lucru. Prima metodă: 11x11=4, adică (1+1)x(1+1)=2x2=4. Iar pentru 33x33= (3+3)x(3+3), adică 6x6=36. Evident mai există şi o altă metodă: 11x11=121, adică 1+2+1=4. În aceeaşi idee, 33x33=1089, adică 1+0+8+9=18. Tu cum ai rezolva această ecuaţie? 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Drăguşanu surprinde din nou. N-ai văzut-o niciodată aşa: „Eu sunt nevastă-sa!

Probleme de sănătate pentru Carmen Iohannis! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp

Lovitură pentru Ana Otvoş din partea lui Iulian! Toţi credeau că sunt prieteni, iar Războinicul şi-a arătat caracterul la eliminare: „Nu sunt trist că a plecat. Ce oferi, aia...

Cum se manifestă depresia fiului adoptiv al Luminiței Anghel. David Pușcaș ajunge să aibă stări deplorabile: „Aștept să mă mănânce gândacii”

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!

Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți

Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies