Procurorii au dat verdictul! Cine a fost pus sub acuzare în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț, în care medicul Cătălin Denciu a salvat viața mai multor pacienți?

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat care sunt persoanele suspecte în dosarul incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

 Autoritățile au transmis prima declarație oficială în cazul anchetei care vizează incendiul izbucnit la Spitalul Județean din Neamț. Pe lista persoanelor puse sub acuzare sunt 4 cadre medicale și 6 manageri.

Citeste si: Bătaie de joc la adresa medicului erou din Piatra Neamț, Cătălin Denciu. L-au lăsat fără concediu medical, necesar recuperării

10 persoane se afla în curs de urmărire penală

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă ancheta cu privire la incendiul în care și-au pierdut viața 9 pacienți pe secția ATI a Spitalului Județean Neamț. Procurorii au anunțat că există momentan 10 persoane aflate în curs de urmărire penală, printre care și doi medici: "Se continuă urmărirea penală(...) şi faţă de o altă persoană fizică, medic la secţia ATI(...) constând în aceea că, în exercitarea atribuţiilor, ar fi întocmit şi subscris o adresă din data de 18.06.2021, care conţine menţiuni false privind îngrijirile acordate pacienţilor în timpul manifestării incendiului. Această adresă au folosit-o prin transmiterea la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Neamţ, unde a fost avută în vedere la efectuarea lucrărilor medico-legale privind decesul a două persoane, în

scopul de a îngreuna urmărirea penală.", este scris în comunicatul emis de Parchetul General, potrivit Adevărul.ro.

Unul dintre acuzați este Liviu Ungureanu, șeful secției ATI

Imagini de pe secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, imediat după incendiu

[Sursa foto: ExplozivTV Neamt]

Citeste si: „Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Unul dintre doctorii acuzați ar fi chiar Liviu Ungureanu, șeful Secției ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, conform sursei citate. Autoritățile au stabilit și cauza reală a incendiului, respectiv o candelă lăsată nesupravegheată, într-un salon care nu era aerisit corespunzător: "ar fi folosit şi lăsat fără supraveghere o sursă de foc deschis- o lumânare tip candelă, în contextul agoniei unui pacient. Aceasta ar fi constituit sursa de iniţiere a focului cu consecinţa incendierii salonuui 240 ATI", se mai arată în comunicat.

Cauza oficială a incendiul o reprezintă o candelă lăsată nesupravegheată

Imagini de pe secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț, imediat după incendiu

[Sursa foto: ExplozivTV Neamt]

Două asistente, urmărite penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate în muncă

În atenția procurorilor au mai intrat și două asistente medicale, care se aflau în acea zi la muncă. Ele au fost puse sub urmărire penală pentru pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată, dar și pentru neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Citeste si: Cătălin Denciu, medicul care a sărit în flăcări să-și salveze pacienții, declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Nici cei șase foști manageri ai instituției, care și-au desfășurat activitatea între 31 martie 2020- 17 noiembrie 2020 nu au scapăt basma curată. Aceștia au fost acuzați că nu au dat dovadă de o organizare corespunzătoare la nivelul Spitalului Județean Piatra Neamț, întrucât consecințele au fost unele dezastruoase: "cu consecinţa incendierii salonului 240 ATI, care a avut ca urmare moartea a nouă pacienţi, vătămarea corporală a unei asistente şi a unui medic, degradarea salonului, distrugerea instalaţiilor de fluide medicale şi a altor echipamente medicale.", mai transmite Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Realitatea sistemului medical românesc: Spitale fără aviz ISU și cu instalații de detectare a incendiilor defecte. Ce nereguli grave au găsit experții în unitățile sanitare

Incendiu de proporții la Institutul ”Matei Balș”. Plan roșu activat. Cinci pacienți au murit

Un nou incendiu la un spital COVID. Șapte pacienți au murit

Horoscopul banilor pentru ziua de mâine pentru toate zodiile. Vărsătorii sunt precauți în ceea ce privește negocierile

Veste teribilă despre Vladimir Putin. Nu mai SCAPĂ! S-a întâmplat după 20 de ani

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Cine primește 700 de lei în iulie. Precizări de la Casa de Pensii

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies