Procurorul Augustin Lazăr, erou de film! Cum a dat de urma brăţărilor dacice! A muncit 7 ani la caz | DEZVĂLUIRI

Înainte să ajungă Procuror General al României, Augustin Lazăr a realizat cea mai spectaculoasă investigaţie din istoria recentă: descoperirea şi recuperarea a 13 braţări dacice din aur.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Cazul care l-a propulsat pe Augustin Lazăr la şefia Procuraturii din România este cel al brăţărilor dacice, ”cea mai spectaculoasă descoperire din ultimul secol”, conform experţilor francezi. Existenţa acestor obiecte din aur nu fusese dovedită până în urmă cu câţiva ani, deşi legenda spunea că Decebal ascunsese un adevărat tezaur în pădurile din zona cetăţii Sarmisegetuza Regia înainte să moară. 

Augustin Lazăr, procuror la Alba Iulia, a lucrat aproape 7 ani la acest caz iar povestea fascinantă a recuperării brăţărilor dar şi a destructurării reţelei care le vindea peste hotare au ajuns subiect de film. Documentarul ”The Hunt for Transylvanian Gold” a apărut în 2017 şi conţine mărturii al celor implicaţi în acest caz, inclusiv a procurorului Augustin Lazăr.

Lazăr a povestit că a auzit prima oară despre existenţa acestor brăţări întâmplător, în 2004, când ancheta un alt caz. Pe interceptările discuţiilor telefonice ale unor interlopi din Deva apar informaţii despre ”o comoară” de 24 de karate. "Aspectul acesta a reuşit să mă surprindă şi să mă şi provoace în acelaşi timp. Cum adică o comoară a lui Decebal? Trebuie să fie o legendă", a povestit Lazăr în documentar.

Citeşte continuarea pe stirilekanald.ro!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate