Procurorul general, verificări pentru abuz în serviciu pentru reprezentanții de la Protecția Copilului din Mehedinți. Ancheta continuă în cazul tinerei incendiate de Ion Turnagiu

Gabriel Scutea, procurorul general, a dispus examinarea în ceea ce privește abuzul în seriviciu a reprezentanților DGASPC Mehedinți, în cazul tinerei în vârstă de 17 ani care fost incendiată de bărbatul pe care îl acuzase de viol.  Totodată, în urma controlului efectuat, Parchetul General  susține că atât cei din cadrul poliției, cât și procurorii au acționat corespunzător în cazul fetei incendiate.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

 


In articol:

 

Procurorul general  a dispus verificări  pentru abuz în serviciu pentru reprezentanții de la Protecția Copilului din Mehedinți, în cazul tinerei incendiate de un bărbat.
Procurorul general  a dispus verificări  pentru abuz în serviciu pentru reprezentanții de la Protecția Copilului din Mehedinți, în cazul tinerei incendiate de un bărbat.

În ceea ce privește ancheta în cazul fetei de 17 care a fost incendiată de către Ion Turnagiu, se pare că aceasta continuă.

Ancheta continuă în cazul fetei incendiate

”Ca urmare a controlului dispus privind celeritatea şi rolul activ în efectuarea urmăririi penale în cauză, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus examinarea sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu a conformării reprezentanţilor DGASPC Mehedinţi la procedurile legale şi la obiectivul interesului superior al minorului, în condiţiile revocării măsurii internării într-un centru de plasament în regim de urgenţă după doar o zi”, informații transmise marți în comunicatul de Parchetul General.

 

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Serialul cu Vulpița a ajuns la final! Mirela Vaida a aruncat bomba în direct: „Din acest moment...se încheie aici șase luni”

Citeste si: Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Citeste si: Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei a dat vestea pe internet! Ce a putut să facă în miez de noapte

 

Procurorii și polițiștii au acționat corespunzător

De asemenea, în urma controlului efectuat în ceea ce privește instrumentarea  dosarului de viol, s-a ajuns la concluzia că atât cei din poliție, cât și procurorii  au acționat în mod corespunzător, dar că aceștia nu au putut lua o măsură preventivă față de agresor din cauza ”imposibilităţii obiective” de a administra probatoriul până la momentul în care fata din Mehedinți a fost incendiată.

„Neluarea unei măsuri preventive faţă de persoana vizată de plângerea penală a fost determinată de imposibilitatea obiectivă de a administra probatoriul necesar până la data săvârşirii prin incendiere a tentativei de omor asupra minorei, expertiza medico-legală nefiind finalizată la momentul respectiv, iar dispunerea unei măsuri preventive neputând fi bazată exclusiv pe existenţa unei plângeri penale”, au mai fost adăugate în comunicat.

În data de 15 iunie, Gabriel Scutea a cerut să se efectueze un control în ceea ce privește instrumentarea dosarului de la Parchetul de lângă Judecătoria Vânju Mare, dosar deschis după ce o tânără în vârstă de 17 ani din Mehedinți a fost incendiată de către un agresor pe care l-a acuzat de viol.

”Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii şi până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce priveşte actele referitoare la persoana vizată de acuzaţii”, a declarat procurorul general.

De asemenea, procurorul general a ținut ca Poliția Română să facă verificări la subunitățile sale.

Incidentul produs a avut loc în localitatea Dârvari, județul Mehedinți. Un bărbat în vârstă de 45 de ani care fusese condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a cinci oameni a fost eliberat după 25 de pedeapsă. Se pare că acesta revenise din Olanda și ar fi trebuit să fie în izolare la momentul respectiv.

Ion Turnagiu a decedat la sfârșitul lunii iunie, după ce a încercat o dată să se sinucidă în timp ce era în arestul Poliției din județul Mehedinți.

Urmatorul articol
Citește și:

Serialul cu Vulpița a ajuns la final! Mirela Vaida a aruncat bomba în direct: „Din acest moment...se încheie aici șase luni”

Maria Ciobanu și-a pierdut memoria după un AVC. Momente de coșmar pentru solistă

Bogdan Mocanu de la Puterea Dragostei a dat vestea pe internet! Ce a putut să facă în miez de noapte

Un selfie din mașină cu un detaliu cutremurător! Ce se afla în poza făcută de către o tânără

Bilanț Covid-19, 26 septembrie! Număr uriaș de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies