Profesor de la Universitatea București: Fumătorii, mai predispuși la infectarea cu COVID-19

Prof dr Grigore Mihăescu de la Univeristatea București a făcut o analiză a COVID-19 despre cum poate fi diagnosticat și cum poate fi oprită pandemia de coronavirus

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Profesor dr Grigore Mihăescu de la Universitatea București, Departamentul de Botanică  și Microbiologie al Facultății de Biologie, a făcut o analiză despre coronavirus.

Doctor în Științe Biologice, prof Mihăescu a făcut câteva observații despre COVID-19, agentul celei mai mari pandemii din ultimii 100 de ani, așa cum descrie cornavirusul pe site-ul Universității București.

Riscul de infecție cu COVID-19, mai mare în cazul fumătorilor

Conform specialistului, ”Cel mai mare risc de infecţie clinică severă îl au persoanele cu patologie de fond: afecţiuni pulmonare (bronhopneumonie obstructivă cronică, tuberculoză, astm), insuficienţă renală, obezitate (asociată totdeauna cu o stare inflamatorie cronică), imunosupresie, diabet, maladii autoimune. Vârstnicii sunt mai sensibili din cauza imunosupresiei fiziologice instalate odată cu înaintarea în vîrstă. Fumatul reprezintă un factor de risc”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a crescut la 308 de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Testarea poate da rezultat negative în primele 5 zile de boală în cazul infectării cu COVID -19

 În ceea ce privește metidele de diagnoiosticare a bolii, profesorul susține că aceasta se poate face în mai multe feluri, iar în primele 5 zile de boală, testarea poate da rezultat negative.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru români: „Ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătății omenirii”

”Metoda sensibilă şi specifică de diagnostic este real time PCR pentru detectarea ARN viral în probele din tractul respirator, scaun, ser, urină. Aspiratul endotraheal are încărcătura virală cea mai mare. Dată fiind perioada lungă de incubaţie (circa 14 zile), în primele 5 zile de boală, încărcătura virală este mică şi rezultatul PCR poate fi negativ.  ARN viral rămâne detectabil în secreţiile respiratorii şi în scaun mai multe săptămâni după declanşarea bolii”

Citeste pe stirilekanald.ro ce spune prof dr Grigore Mihăescu despre cum poate fi controlată infectarea cu coronavirus

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

300.000 de șomeri și o sută de mii de locuri de muncă închise în România. Este anunțul momentului

Raed Arafat, despre documentul care prevede restricția circulației: „Poate suferi multe modificări. Rog populația să nu ia în considerare nimic”

Coronavirus. Pedepse usturătoare pentru cei care nu respectă izolarea și carantina sau ascund informații. Ludovic Orban: "Vom lua măsuri oricât de dure"

Viciul care contribuie la decesele provocate de COVID-19. Ce spun medicii

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies