Profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri, între 11:00 – 13:00. Nu vor face ore în acest interval

Salariații din învățământ nu vor face ore, astăzi, în intervalul 11:00 – 13:00! Profesorii intră în grevă de avertisment.

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri, și nu vor face ore în intervalul 11:00 – 13:00. Salariații din învățământ sunt nemulțumiți de refuzul guvernanților de a lua noi măsuri în ceea ce privește veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă ori finanțarea sistemului de educație.

Cei care lucrează în învățământ vor intra în grevă de avertisment miercuri, a fost anunțul făcut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Greva va avea loc în intervalul orar 11.00-13.00.

Conform informațiilor transmise de sindicaliști, protestul membrilor celor două organizații sindicale va avea loc din cauza refuzului guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federațiilor din Educație și de a adopta măsuri concrete în ceea ce privește veniturile dascălilor, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Profesorii intră în grevă de avertisment

Profesorii intră în grevă de avertisment

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se intampla daca iti dai cu bicarbonat de sodiu pe buze: trucul care te scapa de o problema ce apare foarte des- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ce au transmis sindicaliștii

”1. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic).

3.

Alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.

4.Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr.

153/2017.

5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă.

6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune”, sunt revendicările sindicaliștilor din învățământ.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Cuculis, detalii despre situația lui Traian Băsescu, după ce a provocat un accident rutier! Ce riscă acum fostul președinte al țării

Carantină obligatorie pentru pacienții cu variola maimuței! Care este prima țară ce introduce măsura

Un șofer băut, care conducea un TIR, a lovit mortal un pieton, a dărâmat stâlpi de electricitate și s-a oprit într-o casă! Totul a avut loc în Maramureș

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Sfârșitul lui Vladimir Putin! Este cutremur total la Moscova: SE PREGĂTESC

Vești bune pentru mulți români: din iunie se dau lunar tichete în valoare de 250 de lei. Cum se intră în posesia lor

Revoltă la Sankt Petersburg! Poporul rus a scandat: „La naiba cu războiul lui Putin!”. VIDEO-FOTO

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies