Profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri, între 11:00 – 13:00. Nu vor face ore în acest interval

Salariații din învățământ nu vor face ore, astăzi, în intervalul 11:00 – 13:00! Profesorii intră în grevă de avertisment.

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri, și nu vor face ore în intervalul 11:00 – 13:00. Salariații din învățământ sunt nemulțumiți de refuzul guvernanților de a lua noi măsuri în ceea ce privește veniturile cadrelor didactice, condițiile de muncă ori finanțarea sistemului de educație.

Cei care lucrează în învățământ vor intra în grevă de avertisment miercuri, a fost anunțul făcut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Greva va avea loc în intervalul orar 11.00-13.00.

Conform informațiilor transmise de sindicaliști, protestul membrilor celor două organizații sindicale va avea loc din cauza refuzului guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federațiilor din Educație și de a adopta măsuri concrete în ceea ce privește veniturile dascălilor, condițiile de muncă și finanțarea sistemului de educație.

Profesorii intră în grevă de avertisment

Profesorii intră în grevă de avertisment

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ce au transmis sindicaliștii

”1. Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic).

3.

Alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.

4.Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr.

153/2017.

5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă.

6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune”, sunt revendicările sindicaliștilor din învățământ.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox 21 mai 2022. Sărbătoare cu cruce roșie: Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ce nu e bine să faci în această zi

Mișcarea care l-ar distruge pe Vladimir Putin. Totul s-ar putea întoarce împotriva lui: "Acesta va fi un semnal de insubordonare"

Larisa Iordache și Diana Bulimar sunt concurente în sezonul cinci America Express 2022. „Această experiență ne va solicita la maxim!”

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Se întâmplă lângă graniţa cu România! Vladimir Putin a dat ORDIN. Rusia e pregătită

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies