Profesorii nu pot fi obligați să suporte costul testelor COVID! Sorin Cîmpeanu: „Nu există posibilitatea”

Ministrul demis al Educației vorbește despre testarea COVID în școli.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

În urmă cu puțin timp, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dat undă verde pentru ca în unitățile de învățământ să fie folosite teste COVID din salivă atât pentru elevi, dar și pentru angajații din sistem. Sorin Cîmpeanu, ministrul demis al Educaţiei, spune că dascălii nu pot fi puși la plata acestor dispozitive medicale, căci nu există cadru legal pentru așa ceva. 

„În acest moment, din perspectiva legislaţiei, nu există posibilitatea ca profesorii să fie supuşi obligaţiei de plată a testelor care să confirme testele pe bază de salivă, testele antigen rapide sau testele PCR.

Hotărârea numărul 83 prevede teste non-invazive pentru toţi angajaţii din sistemul de învăţământ, alături de toţi şcolarii şi toţi elevii. Deci testarea non-invazivă este asigurată din bugetul statului pentru angajaţii din învăţământ. În al doilea rând, avem Codul Muncii care, nefiind modificat, prevede ca angajatorii să pună la dispoziţie angajaţilor aceste teste, dacă vorbim de teste PCR sau teste antigen rapide”, a declarat Sorin Cîmpeanu duminică, la un post de televiziune. 

Test COVID

Test COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Zeci de milioane de teste COVID vor fi distribuite în școlile din România 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că testele de salivă pot fi folosite în şcolile din România, pentru ca elevii infectați cu coronavirus să fie diagnosticaţi rapid și astfel să fie evitată închiderea unităților de învățământ, dar și apariția unui focar în școala în care este identificat cazul de infectare.

În acest sens, urmează să fie cumpărate într-o primă etapă 70 de milioane de astfel de teste COVID. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, adevărul despre eșecul campaniei de vaccinare: „Nu s-au alocat bani”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare

achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Citeste si: Cei care au făcut o formă ușoară de COVID-19 nu trebuie să creadă că pericolul a trecut: „Boala cu simptome ușoare nu imunizează natural”

Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă ”, se arată în decizia CNSU.

Test COVID

Test COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 10 octombrie 2021. Peste 10000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Situație critică în București! Incidența COVID-19 se apropie de 14 la mia de locuitori!

Drobeta Turnu Severin, primul oraș din România care intră în carantină, în valul patru al pandemiei de coronavirus

Horoscop Zilnic Luni 18 Octombrie 2021: Săgetătorii au o zi plină, Taurilor le recomandam azi să nu intre în discuții financiar

Bombă despre vaccinul Pfizer! S-a aflat adevărul. E vorba de cel mai periculos efect

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Alertă! Liviu Dragnea anulează căsătoria cu Irina Tănase. Ea a vorbit prima: E urât

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies