Profesorii riscă amenzi usturătoare, dacă fac asta! Ministrul Educației, anunț de ultim moment: " Sancțiuni în corelație cu gravitatea abaterilor"

Un nou pachet legislativ urmează să fie adoptat în România, privind sistemul educațional.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Ministrul Educației a făcut un anunț important, care vizează toate cadrele didactice din România. Sorin Cîmpeanu a transmis că dascălii riscă să se confrunte cu sancțiuni usturătoare începând cu anul școlar 2022-2023, dacă dau meditații particulare elevilor pe care îi au la clasă.

Citeste si: Teste de antrenament Evaluarea Națională 2022. Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte la matematică

Sorin Cîmpeanu: "Vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație"

Sorin Cîmpeanu a transmis că se gândește serios să modifice Legea Educației în România, începând cu anul școlar viitor. Ministrul Educației  vrea să introducă un act normativ prin care să interzică cadrelor didactice să ofere meditații elevilor pe care îi au la clasă.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pachetul legislativ, care face parte din programul "România Educată", are ca scop respectarea condițiilor de etică în sistemul de învățământ: "Vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație.

Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu un elev de la clasă pe care apoi îl notează. Pe de altă parte, în activitatea de predare și evaluare la clasă îi este interzis, dorim să propunem prin lege, se desfășoare meditații cu elevii de la clasă având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării pregătirii suplimentare, la modul general, și asta pentru atinge profilul de competențe ale absolvenților din ciclul în care predă.

Citeste si: Calendar Simulare Evaluare Națională 2022. Vezi când vor susține examenele elevii de clasa a VIII-a

România Educată are ca obiectiv transpunerea obiectivelor într-un pachet legislativ. Pachetul legislativ trebuie să poată fi aplicat începând cu septembrie 2023 la nivel de planuri-cadru, curriculum și tot felul de alte lucruri de interes maxim pentru tinerele generații. Ca să se poată aplica în septembrie 2023 avem nevoie de pregătire pentru legislația subsecventă.

Deci pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an, iar prevederea despre care discutăm, cu interdicția de a face meditații cu propriii elevi de la clasă, sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022 – 2023, foarte rapid.", a declarat ministrul Educației, pentru digi24.ro.

Sorin Cîmpeanu, sancțiuni dure pentru cadrele didactice

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură TV]

Pachetul legislativ propus de Cîmpeanu prevede sancțiuni dure pentru cadrele didactice

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre existența unor sancțiuni în cadrul pachetului legislativ care urmează să fie adoptat. Ministrul Educației spune că mai mulți juriști analizează deja posibile amenzi pentru abaterea de la lege: "Cu siguranță sunt sancțiuni pentru nerespectarea legii (…) Nu pot să vă dau exemple de sancțiuni, în momentul de față sunt juriștii cei care stabilesc sancțiuni în corelație cu gravitatea abaterilor.", a adăugat Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Elevii primesc bani de la stat! Cine poate beneficia de tichete educaționale, începând cu luna aprilie?

Vouchere de vacanță 2022. Cât valorează tichetele de vacanță de anul acesta, dar și cine le primește

Ministrul Educației ia în calcul o nouă vacanță pentru elevi! „Analizăm această variantă” Cum s-ar putea modifica structura noului an școlar

8 zodii își vor îndeplini visul săptămâna următoare. Astrologii au dezvăluit horoscopul săptămânii următoare

Vor semna acordul marți, 28 iunie! Veste bombă în plin război. S-a stabilit totul

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Veste bombă de la Moscova: Maia Sandu este viitorul președinte al României Mari!

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies