Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Vremea se încălzește în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu precipitațiile

Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Iată cum va fi vremea în toată țara, dar și unde vor apărea precipitații!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Prognoza meteo ANM, 10- 12 mai 2022. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele 3 zile. Vezi cum va fi vremea în țară, dar și unde vor apărea precipitații!

Prognoza meteo ANM, 10- 12 mai 2022. Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele 3 zile

ANM a publicat prognoza meteo pentru săptămâna 9- 15 mai 2022. Astfel, se pare că vom avea parte de o săptămână autentică de vară, cu valori termice de până la 25 de grade Celsius în prima parte, urmând ca până duminică să ne bucurăm de peste 30 de grade Celsius. De altfel, ploile nu vor lipsi și vor fi însoțite de vânt și descărcări electrice.

Iată mai multe detalii despre vremea în țară, în prima parte a săptămânii!

Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Vremea se încălzește în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu precipitațiile

Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Vremea se încălzește în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu precipitațiile

[Sursa foto: PixaBay]

Starea vremii luni, 9 mai 2022

Săptămâna începe cu minime calde la nivelul tuturor regiunilor. Prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea și Transilvania nu trecem de 6 – 8 grade, iar prin Maramureș, Banat, Crișana și nordul Moldovei urcăm spre 9 – 11, 12 grade. La munte minimele se vor situa la 1 – 3 grade, cu valori ușor sub 0 grade pe creste.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse în cea mai mare parte a țării, între 22 și 24- 25 de grade Celsius. Excepție fac Transilvania și Maramureș, unde se vor înregistra 20- 21 de grade Celsius. La munte sunt așteptate valori de 17 – 18 grade (9 – 10 grade pe creste).

Starea vremii marți, 10 mai 2022

Marți, 10 mai, minimele vor continua să crească, iar vremea va fi din ce în ce mai caldă și însorită. Astfel, cele mai mici valori ale zilei vor fi de 11 spre 13, 14 grade, posibil doar prin nordul Moldovei să fie ceva mai rece, spre 8- 9 grade. La munte, minimele urcă spre 6 – 7 grade, cu –0, –1 grad pe creste.

Citeste si: Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Legat de maximele zilei, vremea va fi, de asemenea, călduroasă, iar distribuția gradelor va fi ca cea de luni. În cea mai mare parte a țării ne vom bucura de 22 până la 25 de grade Celsius, excepție făcând Transilvania și Maramureș, unde se vor înregistra 20- 21 de grade Celsius. La munte, valorile maxime ale zilei vor ajunge până la 18 grade Celsius, cu 9- 10 pe creste.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 2- 22 mai 2022. Cum va fi vremea în luna mai 2022. Ultima lună de primăvară aduce zile calde și ploi

Starea vremii miercuri, 11 mai 2022

Miercuri, 11 mai, va fi cald, iar valorile minime ale dimineți vor avea bineînțeles valențe pozitive. Potrivit ANM, în această zi vom pierde 2- 3 grade prin bună parte din țară. Astfel, temperaturile minime se opresc la 7 – 9, 10 grade, cel mai cald urmând să fie prin Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei, regiuni unde am putea atinge și 11 – 12 grade. La munte nu mai depășim 2 – 3 grade Celsius.

Temperaturile maxime ale zilei de 11 mai se vor situa tot până în 25 de grade Celsius, iar ceva mai răcoare va continua să fie prin centrul și nord-vestul României. La munte ne vom bucura de vreme însorită și de maxime de până la 18 grade Celsius, cu 9- 10 grade pe creste.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, luna MAI 2022. Vezi ce temperaturi ne așteaptă în ultima lună de primăvară

Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Vremea se încălzește în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu precipitațiile

Prognoza meteo ANM, 10 - 12 mai 2022. Vremea se încălzește în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu precipitațiile

[Sursa foto: PixaBay]

Starea vremii joi, 12 mai 2022

Joi, 12 mai, temperaturile vor fi într-o continuă creștere, astfel că, de la doar 7 – 9 grade miercuri, joi, minimele ajung în toată țara la valori de 13 – 15 grade Celsius. Excepție fac Transilvania și nordul Munteniei, acolo unde minimele se vor opri la 10 – 11 grade Celsius. La munte, cele mai mici valori ale zilei se vor situa la 8- 9 grade Celsius, cu 1- 2 grade pe creste.

În ceea ce privește temperaturile maxime ale zilei, acestea vor fi foarte ridicate. Astfel, prin Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei vom avea parte chiar de 26- 27 de grade. Cald va fi și în restul țării, cu maxime spre 25 de grade. La munte, maximele vor ajunge până la 19- 20 de grade, cu 8- 10 grade Celsius pe creste.

Citeste si: Semnificația zilei de 10 mai. Ziua Regalității Române

Prognoza meteo ANM, 10- 12 mai 2022. Unde și când vor apărea precipitații

Precipitațiile nu vor lipsi nici din săptămâna 9- 15 mai 2022. Mai exact, după-amiaza zilei de luni va aduce ploi, însoțite de descărcări electrice, grindină de diverse dimensiuni și vânt cu aspect de vijelie prin zonele montane, Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei, dar, izolat, și prin Banat și Crișana. Pe parcursul nopții de luni spre marți va ploua prin sudul Moldovei, Transilvania și Muntenia. Totodată, precipitații vor apărea și prin Banat, Crișana și zonele montane. Potrivit ANM, se pot acumula și cantități de 10- 15, izolat 20 de l/mp.

Menționăm că și ziua de miercuri este posibil să vină cu ploi slabe prin majoritatea regiunilor. De asemenea, și joi vom avea parte de ploi slabe, însă doar prin Maramureș și nordul Orientalilor.

Sursă: meteoromânia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

4 zodii care nu pot fi înșelate. Își dau seama de orice mișcă în jurul lor

Prognoza meteo ANM, 9 - 15 mai 2022. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius în toată țara. Vezi ce se întâmplă cu ploile

10 lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre explozia de la Cernobîl

Horoscopul zilei vine cu sfaturi importante pentru Balanțe, Gemeni și încă 5 zodii

TRAGEDIA care a șocat toată ROMÂNIA! S-a întâmplat chiar în această dimineață

Cine este Ianula Duță, soția lui Laurențiu Duță. “M-au atras ochii imediat şi faptul că era retrasă, cuminţică."

Parchetul General intervine în scandalul momentului. Procurorii analizează imaginile din scandalul cu minore în care legat de fostul deputat PSD Bălășoiu

Doliu în sportul românesc! Un fost campion a fost găsit împușcat în cap, la Otopeni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies