Prognoză METEO. ANM anunță cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, pentru fiecare regiune în parte

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea în perioada 15-26 septembrie, pentru fiecare regiune în parte.

Prognoză meteo 15-26 septembrie

Meteorologii au anunțat vreme mai caldă decât în mod normal, însă atrag atenția că începând cu din 17- 18 septembrie temperaturile vor coborî.

Citeste si: Cum va fi vremea în Septembrie 2021? Toamna debutează cu temperaturi scăzute și ploi

Banat

Între 15 şi 17 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în medie cu temperaturi maxime diurne cuprinse între de 28- 29 de grade și minime între nocturne 13-17 grade.

Vremea se va răci treptat din 18 septembrie, cu valori apropiate de cele normale pentru acesastă perioadă. Astfel, temperaturile maxime din timupl zilei vor fi în medie cuprinse între 20-22 de grade, iar cele minime din timupl nopții între 10-12 grade. În intervalul 23-26 septembrie vor mai scădea ușor valorile termice și vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

Prognoză meteo 15-26 septembrie

Crișana

Între 13 şi 16 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu medii ale temperaturii maxime diurne de 27-28 de grade și ale celei minime nocturne între 12 și 15 grade.

Potrivit ANM, din 17 septembrie și până pe 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime diurne de 19- 21 de grade și minime nocturne de 9-11 grade.

În intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea cu 1-2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată între 16 și 19 septembrie.

Transilvania

Vremea caldă va caracteriza această regiune până pe data de 17 septembrie, valorile maxime ale temperaturii aerului fiind, în medie, de 24-26 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 9 și 13 grade.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Citeste si: Horoscop: Venus se află în Scorpion până pe 7 octombrie 2021. Cum va influența zodiile acest eveniment astrologic

În intervalul 18- 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime diurne de 17-20 de grade și minime nocturne de 7-10 grade.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22-26 septembrie valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 20 septembrie.

Maramureș

ANM anunță vremea caldă în această regiune până pe data de 16 septembrie, când valorile maxime ale temperaturii aerului fiind, în medie, de 24- 25 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 11 și 14 grade.

În intervalul 17- 21 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime din timpul zilei de 18-20 de grade și minime din timpul nopții de 7-10 grade. Mteorologii anunță pentru intervalul 22-26 septembrie că valorile termice vor mai scădea cu 1-2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar într-o bună parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

Moldova

Până pe data de 17 septembrie, maximele temperaturii aerului vor fi, în medie, de 26-27 de grade, iar media celor minime nocturne se va situa între 12 și 15 grade, aceste valori indicând o vreme caldă pentru această regiune.

În intervalul 18- 21 septembrie, răcirea vremii va conduce la valori termice apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 15-18 grade și minime de 7-11 grade. În intervalul 22-26 septembrie, valorile termice vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în tot intervalul de referinţă, vor fi câteva zile cu ploaie slabă, mai ales în intervalul 17- 19 septembrie.

Dobrogea

Meteorologii anunță că vremea caldă va fi caracteristică acestei regiuni până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime diurne de 25-27 de grade şi minime nocturne de 15-17 grade. Răcirea vremii din intervalul 19- 21 septembrie va determina înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 10 și 14 grade. Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea cu 1-2 grade și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval de referință, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-19 septembrie.

Muntenia

ANM anunță că vremea va fi călduroasă până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime diurne de 28-29 de grade şi minime nocturne de 14-17 grade.

Citeste si: Ninsoare în Brazilia. Plantațiile de cafea și trestie de zahăr amenințate de temperaturile scăzute

Răcirea vremii din intervalul 19- 21 septembrie va determina înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 9 și 13 grade. Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe durata întregului interval de referință, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-20 septembrie.

Oltenia

În perioada 13 şi 18 septembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în medie cu temperaturi maxime din timpul zilei de 28-29 de grade și minime din timpul nopții între 13 și 17 grade. Începând din 19 septembrie și până pe 22 septembrie, vremea se va răci treptat, ajungându-se la un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele obișnuite acestor date, respectiv în medie, maxime de 20-23 de grade și minime de 10-13 grade.

În intervalul 23-26 septembrie vor mai scădea ușor valorile termice și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică celei de-a treia decade a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere mai ales între 16 și 19 septembrie.

La munte

Valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor diurne în jurul a 17 grade, iar a celor minime nocturne de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8-10 grade, iar cele minime de 2-4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie.

Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17- 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

 

SURSE: ANM

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Unde s-a angajat mama Biancăi Drăgușanu, după ce s-a mutat la București? Abia acum s-a aflat câți bani câștigă

Cine este Mohamed Mamdouh de la Mireasa, sezonul 4. Concurentul a pus ochii pe o fată din casa Mireasa

Prognoza meteo ANM, 24 septembrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în celelalte regiuni din România

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies