Prognoza METEO luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Vezi cum arată estimările făcute de Administrația Națională de Meteorologie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în România în următoarele patru săptămâni, potrivit estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie.  

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Săptămâna 4- 11 octombrie 

În prima săptămână a lunii octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării, iar regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. În rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru acest interval.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi, luni, 4 octombrie 2021. Cât valorează azi principalele monede: Euro, Dolar, Lira sterlină și Francul elvețian

Prognoza METEO luna octombrie 2021.

Prognoza METEO luna octombrie 2021.

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Săptămâna 11- 18 octombrie 

În a doua săptămână a lunii octombrie, estimările arată o temperatură medie a aerului la valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României şi cantităţi de precipitaţii, în

general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Săptămâna 18- 25 octombrie 

În a treia săptămână a lunii octombrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

Prognoza METEO luna octombrie 2021. Săptămâna 25 octombrie- 1 noiembrie 

În ultima săptămână a lunii octombrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, potrivit ANM.

Clima în România

Clima României este temperat-continentală de tranziţie, marcată de unele influenţe climatice oceanice, continentale, scandinavo-baltice, submediteraneene şi pontice. Astfel, în Banat şi Oltenia se face simţită nuanţa mediteraneană, caracterizată de ierni blânde şi regim pluviometric mai bogat (mai ales toamna). În Dobrogea se manifestă nuanţa pontică, cu ploi rare, dar torenţiale.

Prognoza meteo ANM, 4 octombrie 2021. Cum va fi vremea astăzi în România

În regiuni din estul ţǎrii, caracterul continental este mai pronunţat. În partea de nord a ţării (Maramureş şi Bucovina) se manifestă efectele nuanţei scandinavo-baltice, care determină un climat mai umed şi mai rece, cu ierni geroase. În vestul ţării se manifestă mai pronunţat influenţe ale sistemelor de joasă presiune, generate deasupra Atlanticului, ceea ce determina temperaturi mai moderate şi precipitaţii mai bogate.

Nuantarile climatice se manifestă şi pe treptele altitudinale, în masivele muntoase ale arcului carpatic fiind prezent climatul montan răcoros, cu umezeală mare în tot timpul anului.

Sursa: meteoromania

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Prognoza meteo ANM, 20 octombrie 2021. Starea vremii în Bucureşti, dar şi celelalte oraşe din România

Prognoza meteo ANM, 19 octombrie 2021. Vezi cum va fi vremea astăzi în Bucureşti, dar şi în restul ţării

Prognoza meteo ANM, 18 octombrie 2021. Vezi cum va fi vremea astăzi în România

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

MOARTEA LUI IOAN ȚIRIAC a devastat toată familia. Suferință imensă pentru mama miliardarului

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies